Φασιστικές συμπεριφορές από δημοκρατικά εκλεγμένους;

Η κοπή των δέντρων από τον Δήμο Αμυνταίου για τη διαμόρφωση της παιδικής χαράς του Πνευματικού κέντρου, ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις πολιτών, που εκφράστηκαν και σταμέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι αντιδράσεις ήταν κόσμιες (στο σύνολό τους εξ όσων γνωρίζουμε) και εξέφραζαν την απορία των πολιτών γιατί ο Δήμος να κόψει τα δέντρα στερώντας πράσινο από την πόλη του Αμυνταίου αλλά και τον ίσκιο τους από τα παιδιά και τους γονείς που χρησιμοποιούν την παιδική χαρά.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Έρχεται στη συνέχει ο Δήμος με ένα Δελτίο Τύπου που αντί να μείνει στο γεγονός ότι έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και ήταν μία νόμιμη ενέργεια (η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού είναι μεγάλη στην χώρα μας), απειλεί τους πολίτες που εξέφρασαν αντίθετη άποψη! 

Το κείμενο του Δήμου Αμυνταίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν επικροτεί την παραπληροφόρηση τόσο των αληθινών περιστατικών όσο και των Διατάξεων του Νόμου», αλλά και ότι «μπορεί να επιφέρει ακόμη και ποινικά αδικήματα στους συμπολίτες μας»!

Δηλαδή, ο Δήμος Αμυνταίου απειλεί ευθέως τους πολίτες που εξέφρασαν αντίθετη άποψη από την «καταπληκτική» και «οικολογική» ενέργεια του να κόψει τα δέντρα της παιδικής χαράς!

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι αμείλικτα:

 Στον Δήμο Αμυνταίου έχουν ακούσει σχετικά με το δικαίωμα της ελεύθερης

έκφρασης των πολιτών;

 Ποιους πολίτες απειλούν με αυτό τον αισχρό τρόπο και γιατί;

 Θα προβεί σε μηνύσεις ο Δήμος Αμυνταίου κατά αυτών που εξέφρασαν την άποψή τους ότι κακώς κόπηκαν τα δέντρα;

 Συμφωνεί ο Δήμαρχος, κ. Μπιτάκης με το κείμενο ή υπέπεσαν σε φάουλ (αν και όταν απειλείς τους πολίτες είναι πέναλτι) κάποιοι συνεργάτες του;


Υ.Γ. Επειδή το Δελτίο Τύπου είναι ασαφές εκφράζουμε ένα ακόμα ερώτημα: ο Δήμος Αμυνταίου έχει λάβει άδεια κοπής των συγκεκριμένων δέντρων από την Δασική Υπηρεσία, όπως ορίζεται από τον Νόμο 4280/2014;

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Μπιτάκη το έχασες τελείως; Τι ρεζιλίκια είναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαλεψιες. Τι αθλοια ανακοίνωση είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σοβαρό θέμα βρήκαν να ασχοληθουν και οι μεν και οι δεν, εδώ ο τοπος βουλιάζει μέρα με την ημέρα, εχουμε μείνει τρεις και ο κούκος, ολοι οι νεοι μας έφυγαν επειδη δεν έχει δουλειά...και μας λένε για τα δέντρα και τις παιδικές χαρές;
    θα τρίβουν τα ματια τους ολοι αυτοι που πολιτεύονται γνωστοί και ως πολιτικάντηδες οταν δουν τα δημογραφικά στοιχεία του νομού και κυρίως του δήμου αμυνταίου.
    σύμφωνα μ αυτα τα στοιχεία ο νομός είναι πολύ κοντά να γίνει μονοεδρική και ο δήμος αμυνταίου θα εκλέγει ακόμα λιγότερος δημοτικούς συμβούλους στις επόμενες εκλογές.
    Αν λοιπόν οι πολιτικάντηδες δεν τους νοιάζει το μέλλον του τόπου τουλάχιστον ας φροντίσουν για τον πισινό τους βοηθώντας έστω και με καραμπόλα την περιοχή!
    καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Δήμαρχε πολύ εύστοχο το δημοσίευμα και εύλογα τα ερωτήματα που παραθέτει, τα οποία χρήζουν την δημόσια τοποθέτηση σάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου εύλογα τα ερωτήματα, κάθε άλλο. Αλίμονο αν ο δήμαρχος ασχολούνταν με το μακάρι και το κοντό του καθενός. Και εσύ καλέ μου φίλε για πες μας πως την έχεις δει και σχολιάζεις τα πάντα και έχεις βρει όλα τα λάθη του δήμου Αμυνταίου;;; Θεωρείς ότι η στάση σου είναι η πρέπουσα;;; Η θεωρείς ότι ο κόσμος τρώει χόρτο;;; Εκτός και αν είσαι ο souperman!

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς ο δήμαρχος και η παρέα του νομίζουν ότι μπορεί να φοβερίζουν τους δημότες οι δημότες τα βλέπουν όλα και όταν έρθει η ώρα θα κρίνουνε λυπούμαι για το δήμαρχο περισσότερο λυπούμαι για αυτούς που το στηρίζουν να κάνει αυτές τις αθλιότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ρε χωρίς λόγο μυγιαζεστε...
    Πως γίνεται να καταλάβατε από την ανακοίνωση ότι θα διώκονται ποινικα όσοι τόλμησαν να αντιδράσουν για το δεντρο;
    Μάλλον αλλιώς γνωρίζουμε τα ελληνικά.

    Επίσης σε συνέχεια του σχολίου παραπανω, αντί να ασχολουμαστε με το αν οι λαμπτήρες είναι 55 αντί 86,αν είναι ασφαλές να παιζουν παιδια στα πευκακια η στην αερογέφυρα, πρεπει λίγο να αρχίσουμε να εστιάζουμε στο ότι το Αμυνταιο εδώ χρόνια σβήνει. Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει μέλλον
    Καλο το επιχείρημα "να κάνουμε μια ωραία πολη για τα παιδια μας", αλλά μαντέψτε, τα παιδια σας στα 18 θα φυγουν και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ΠΟΤΕ εδώ περα σε αυτήν την σαπίλα.

    ΥΓ:Μάθαμε τον πρωτο υποψήφιο του Μακαρου, ελπίζουμε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και σε περιπτωση αλλαγής δημοτικής αρχης, αλλιώς απλά θα μιλάμε για υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΩΩΩ ρε φιλε γελάει ο κόσμος, ο δήμος αμυνταίου περικλείεται απο εκατομμύρια δέντρα και κάθονται και κανουν θέμα τα 2 δεντρα που κοπουν, δουλειά δεν είχε ο διάλος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν γελάει. Αν δε σ ενδιαφέρει κάτσε ασχολήσου με ότι αγαπάς, και κάτι ακόμα. Το θέμα εδώ είναι το ύφος του δελτίου τύπου, αλλά δεν φτάνει ως εκεί μάλλον το μυαλό σου

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.
      ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΔΡΑΜΙ ΜΥΑΛΟ...

      Διαγραφή
    3. Βάζουμε στοίχημα οτι αυτοί που κράζουν σαν να μην πω τι είναι βολευμένοι

      Διαγραφή
  8. Για αυτούς που θεωρούν υπερβολική την αντίδραση των συνδημοτών μου για το κόψιμο κάποιων δέντρων, σκέφτηκαν ότι είναι ισως είναι αντίδραση στην ερημοποίηση και απαξίωση του τόπου; Ότι και αντίδραση τους είναι μια σταγόνα που ξεχείλισε ένα ποτήρι;
    Για αυτούς που θεωρούν υπερβολική την αντίδραση των συνδημοτών μου στην ανακοίνωση του «Δήμαρχου» για επαπειλούμενες μηνήσεις σκέφτηκαν ότι είναι η αντίδραση στην συνεχομένη διοίκηση ανίκανων «πολίτικων»; Σκέφτηκαν ότι ισως βαρέθηκαν τις απειλές και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις; Σκέφτηκαν ότι ολοι αυτοι ισως να βαρέθηκαν να τους βλέπουν να συναλλάσσονται για αντάλλαγμα μια ψήφο;
    Κυρίοι, δεν πάει άλλο μαζι σας. Ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε; Ένα από τα δυο ισχύει αλλα και τα δυο είναι τραγικά. Και επειδη θα μας βλέπετε μια ζωη αφου ζουμε διπλα σας σκεφτήκατε μηπως σώσετε την αξιοπρέπεια σας με μια παραίτηση; Εστω σκεφτείτε το γιατι πλεον δεν αναμενουμε κατι από εσας.

    Αλιγνίτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ante paidia ligo akoma na dwsoyme gia na swsoyme ta dentra ta adespota kai tis paidikes xares kai swthike to amyntaio mas, ante ypomonh konteyoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΘΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΟΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΙ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΡΙΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΝ.
    ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΟΣΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ ο κόσμος χάνεται....και ασχολούμαστε με τρίχες.αυτο είναι το Αμύνταιο .Αμην-Αντιο.οι μόνοι που θα μείνουν θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι... καληνύχτα.συνεχιστε με τις μπούρδες σας.αντε κουρασατε γίνατε όλοι δικαστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια κοινωνια φοβισμενη..ακομη κι απ τα δεντρα, που..κανει ομως τον..Βεληγκεγκα,και τον παληκαρα,στους γειτονους, ιδιως οταν στηριζεται, σε ξενες πλατες..Ναι αλλα, αν πεσει καμια κουκουναρα,στο κεφαλι μας..Α.Θ.Ρ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ την κουκουναρα εχει καιρο που την εφαγες στο κεφαλι

      Διαγραφή
  13. ........Παρ ολ αυτα, που επαθα,γραφω επωνυμα,κυριε12.49,ενω εσυ,εξυπνακια μου, φυλαγεις τον..αποτετοιο σου..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .