Η βιβλιοθήκη Αμυνταίου άνοιξε και σας περιμένει να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της

Εν αναμονή της τελικής απόφασης του Υπουργού παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γιαβρόγλου, για τη δρομολόγηση των διαδικασιών ένταξης της νεόδμητης βιβλιοθήκης Αμυνταίου στο σύστημα στο Σύστημα Δημόσιων Βιβλιοθηκών και της τοποθέτησης μόνιμου προσωπικού, βρίσκεται ο δήμος Αμύνταιου.


Μέχρι τότε, στην προσπάθεια να μην μετατραπεί η βιβλιοθήκη σε αποθήκη βιβλίων, η εθελοντική ομάδα του κοινωνικού φροντιστήριο της πόλης με την αρωγή της δήμου Αμυνταίου, δραστηριοποιείται στον χώρο ,προσφέροντας εκπαιδευτική ψυχαγωγία με τη χρήση διαδραστικού πίνακα και πολυμέσων, με στόχο στην ενίσχυση της φιλαναγνωνσίας και την ενεργοποίηση των οπτικοακουστικών ερεθισμάτων των παιδιών ορός, κίνηση, τραγούδι), μέσα απο μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία.


Αξίζει να σημειωθεί οτι στο κτήριο φιλοξενούνται πάνω από 6.000 βιβλία πολλά υπογεγραμμένα από τον Ρίτσο, τον Καρούζο, τον Αναγνωστάκη, τον Κατσαρό, τον Χριστιανοπούλο, τον Χειμωνά, τον Ταχτσή. Το κοσμούν επίσης φωτογραφίες απο το προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού Γιώργου Λιάνη, πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη, του Αλέκου Φασιανού, του Γιάννη Μετζικωφ, του Γιάννη Χαδούλη, του Γιώργου Λαζόγκα και Φλωριναίων ζωγράφων, καθώς και γλυπτά του Δημήτρη Καλαμάρα. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες, έχοντας αναγνωστικό χαρακτήρα και όχι δανειστικό, υπο την εποπτεία και μέριμνα υπαλλήλου, που έχει αποσπαστεί απο την εκπαίδευση. Επίσης τον χώρο έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν οι σχολικές μονάδες της περιοχής, κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα 2386 350130 & 2386 350148.

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών διοίκησης και κοινωνικής πολιτικής, Ιωάννης Νάτσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, υπο τις παρούσες συνθήκες, εξήρε τη δράση των εθελοντών-τριών του κοινωνικού φροντιστηρίου, αναφέροντας οτι «σε πείσμα των καιρών, οι νέοι άνθρωποι εμποτισμένοι απο τις αξίες της προσφοράς, της δράσης και της αλληλεγγύης, συμβάλλουν στη συνοχή του κοινωνικού ιστού». Τέλος έκρινε επιβεβλημένη τη λειτουργία της βιβλιοθήκης με δημόσιο χαρακτήρα, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι προσφερόμενες δυνατότητες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .