...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Καταρρέει η ΦΑΓΕ στην Ελλάδα!


Σημαντική μείωση κατά 30,9% σημείωσαν οι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ στην Ελλάδα το 2016.
Η υποχώρηση των πωλήσεων σύμφωνα με τη διοίκηση αποδίδεται, στην παρατεταμένη οικονομική κρίση, στη μείωση των πωλήσεων προς ασυνεπείς πελάτες και στην διακοπή των πωλήσεων γάλακτος από τις 31/5/2016 την οποία αποφάσισε η ΦΑΓΕ, κλείνοντας και το εργοστάσιο γάλακτος στο Αμύνταιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της εταιρείας, τα έσοδα εμφάνισαν το 2016 οριακή αύξηση 0,8% στα 653,3 εκατ. δολ. (599.3 εκατ. ευρώ με βάση τις χθεσινές ισοτιμίες). Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 319,4 εκατ. δολ. (293,2 εκατ. ευρώ), εξέλιξη που αποδίδεται στη μείωση των τιμών γάλακτος στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα κατά 2,5 % και 8% αντιστοίχως, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 141,6 εκατ. δολ. (129,9 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σημαντικά στα 61,5 εκατ. δολ. (56,4 εκατ. ευρώ) από 14,7 εκατ. δολ. (13,4 εκατ. ευρώ) το 2015, με γνώμονα ότι στην περσινή χρήση εμφανίζονται φορολογικά οφέλη ύψους 15,1 εκατ. δολ. Ανά αγορά η ενίσχυση των εσόδων διαμορφώνεται ως εξής: 2,4% στις ΗΠΑ, 2,1% στη Βρετανία και 13,3% στην Ιταλία.

Αναφορικά με τις μελλοντικές προβλέψεις για την πορεία στην Ελλάδα, η εταιρεία αναφέρεται στις κινήσεις συγκέντρωσης που λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο εγχώριας οργανωμένης λιανικής.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι ενοποιήσεις στον τομέα του λιανεμπορίου έχουν αυξήσει τη διαπραγματευτική δύναμη των σούπερ μάρκετ και έχουν προκαλέσει ένταση του ανταγωνισμού. Όσο τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να μεγαλώνουν μπορεί να ζητούν μείωση των τιμών και αύξηση των προωθητικών προγραμμάτων». «Η αυξημένη πίεση για καλύτερες τιμές από τους μεγάλους πελάτες μας στο μέλλον, ή η απώλεια πελατών, λόγω ενοποίησης τους, θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική, οικονομική θέση μας και στα αποτελέσματα μας», αναφέρει η ΦΑΓΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΦΑΓΕ παραμένει leader στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού με μερίδιο 23,9% σε αξία και 20,5% σε όγκο.

Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .