Επτά ελληνικά Πανεπιστήμια στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα του κόσμου -Στην κορυφή της Ελλάδας το Καποδιστριακό



Τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να ταλαιπωρούν και φέτος τους φοιτητές, αλλά τα ελληνικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν διακρίσεις στο εξωτερικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με παγκόσμια κατάταξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, επτά από τα ιδρύματα της χώρας έχουν συμπεριληφθεί στα 1.000 καλύτερα του κόσμου.

Σύμφωνα με τη λίστα του Center for World University Rankings, στην κορυφή από ελληνικής πλευράς βρίσκεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στην 331 θέση με 46.06 βαθμούς.

Ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου είναι ακόμη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (478η θέση, 45,2 βαθμοί), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (551η θέση, 44,96 βαθμοί), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (582η θέση, 44,85 βαθμοί), το Πανεπιστήμιο Πατρών (631η θέση, 44,74 βαθμοί), το Πολυτεχνείο Αθηνών (648η θέση, 44,72 βαθμοί) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (926η θέση, 44,36 βαθμοί).

Για την κατάταξη αξιολογούνται διάφορες παράμετροι, από την ποιότητα της εκπαίδευσης και τις εργασιακές ευκαιρίες για τους απόφοιτους, μέχρι τις ικανότητες του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα έχει την δεύτερη μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην λίστα, πίσω από την Τουρκία που έχει 10 πανεπιστήμια στα 1.000 καλύτερα.

Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον πλανήτη αναδείχθηκε το Χάρβαρντ με το απόλυτο των 100 βαθμών, ενώ ακολουθούν το Στάνφορντ (99,09 βαθμοί) και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (98,69). Την πεντάδα συμπληρώνουν το Κέμπριτζ (97,64) και η Οξφόρδη (97,51).

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Κάποτε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήταν μέσα στα τρία καλύτερα στον κόσμο!! Αργότερα ήλθε το "όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών" ήλθε η κομματικοποίηση των φοιτητών ήλθαν οι "αιώνιοι" φοιτητές ήλθαν οι απειλές "αν με κόψεις θα πω ότι είσαι...χουντικός" κλπ, κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος ο δασκαλος!!!

      Διαγραφή
    2. Επίσης κ.Μπάμπη, ήλθαν και οι καθηγητάρες με τις μερσεντές, οι λογαριασμοί ερευνών, το άβατο στα γραφεία των καθηγητών και το "αυτοδιοίκητο". Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πολιτικοί μας έχουν έδρα σε κάποιο πανεπιστήμιο της χώρας.

      Μεταξύ μας, δεν νομίζω να εξαρτάται η ποιότητα του πανεπιστημίου από τους "αιώνιους", οι οποίοι στην τελική δεν πατάνε ποτέ, αντιθέτως εξαρτάται από τους καθηγητές οι οποίοι είναι αυτοί που καθορίζουν το πως? πότε? γιατί? και που?

      Υπεύθυνος είναι αυτός που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι κ.Μπάμπη.

      Κανένας κομματικοποιημένος φοιτητής δεν μπορεί να κάνει κάτι χωρίς τη βοήθεια του κομματικοποιημένου καθηγητή του.
      Αν ο καθηγητής υπέκυπτε σε εκβιασμούς τύπου "αν με κόψεις θα πω ότι είσαι...χουντικός" τότε, για μένα, δεν άξιζε τον τίτλο του καθηγητή.

      Δεν νομίζω ότι σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα οι κανόνες λειτουργίας τίθενται από τους μαθητές. Άλλωστε δεν μπορεί οι φοιτητές μας να κατηγορούνται εντός χώρας και να διαπρέπουν εκτός.

      Κλείνοντας, θα αναπαράγω το μήνυμα σας με το δικό μου τρόπο

      "Κάποτε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήταν μέσα στα τρία καλύτερα στον κόσμο!! Αργότερα ήλθε το "πολιτικό μας σύστημα " ήλθε η κομματικοποίηση των καθηγητών "βουλευτής wanaa be... " ήλθε η οικογενειοκρατία τους "ίδια επίθετα παντού βλέπει κανείς..." ήλθαν οι απειλές "αν δεν με ψηφίσεις για πρόεδρο σχολής, τμήματος - πρύτανη δεν έχει μάθημα-διδακτορικό κονδύλι για έρευνα" κτλ κτλ κτλ

      Κ. Μπάμπη υπήρξα μαθητής σας, έφτασα μέχρι και το επίπεδο του διδάκτορα, "τους έχω φάει στη μάπα που λένε ..." και θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.

      Πάντως στο ότι διαφωνώ κατά ένα μεγάλο μέρος, εσείς μου το διδάξατε και σας ευχαριστώ.

      Με εκτίμηση.

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .