ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Ο κ. Δήμαρχος Αμυνταίου κ. ΛΙΑΣΗΣ Ιωάννης την 05-01-2024, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, παραχώρησε την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. ΜΑΥΡΙΔΗ Κωνσταντίνο του τηλεοπτικού σταθμού FLASH TV, προαναγγέλλοντας την αύξηση των τιμολογίων της Τηλεθέρμανσης (Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα) καθώς και την αύξηση των ανταποδοτικών τελών μέσα στο 2024 για όλους τους δημότες του Δήμου Αμυνταίου.

-Επίμαχο βίντεο από τη συνέντευξη που παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. ΛΙΑΣΗΣ Ιωάννης στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV στις 05-01-2024.




- Κ. Δήμαρχε, κατά την προεκλογική σας περίοδο ούτε στις ομιλίες σας, ούτε και στον διαδικτυακό ισότοπο του προεκλογικού σας συνδυασμού (https://mazigiatontopomas.eu/) δεν είχατε δηλώσει ή δημοσιεύσει για αύξηση τιμολογίων τηλεθέρμανσης και αύξηση των ανταποδοτικών τελών (ύδρευσης, αποχέτευσης και φωτισμού).

- Κ. Δήμαρχε, αν γνώριζαν οι πολίτες, πριν τις εκλογές, ότι προτίθεστε με την ανάληψη των καθηκόντων σας, να αυξήσετε τα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, ενδεχομένως δεν θα λαμβάνατε το επιβλητικό εκλογικό αποτέλεσμα του 2ου γύρου των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

- Κ. Δήμαρχε, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνετε με την ανάληψη σας, ήταν να "νοικοκυρέψετε" τα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΤΕΠΑ ενεργοποιώντας άμεσα τους μηχανισμούς είσπραξης των οφειλών από δημότες που συνειδητά δεν προβαίνουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

- Κ. Δήμαρχε, θα ήταν πολιτικά και ηθικά ορθό, να πληροφορούσατε τους δημότες αύριο κιόλας (στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) για το συνολικό ποσό των οφειλών προς τον δήμο και προς την ΔΕΤΕΠΑ, από ασυνείδητους οφειλέτες, ενημερώνοντας παράλληλα ποιες από αυτές είναι δυνατόν να εισπραχθούν.

- Με αυτή σας την κίνηση θα δείχνατε ως έναν δήμαρχο, ο οποίος επιδιώκει τη διαφάνεια, την ισονομία και την ισοτιμία όλων των πολιτών του Δήμου μας.

- Θέλουμε να ρωτήσουμε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης καθώς και τους επικεφαλής μετά των δημοτικών συμβούλων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι σύμφωνοι με αυτήν την εξέλιξη;

- Προ μηνός, ο Δήμαρχος Εορδαίας προανήγγειλε αυξήσεις στην τιμή μονάδας της Τηλεθέρμανσης και εκεί προς τιμή τους, οι φορείς του τόπου μαζί με απλούς πολίτες προέβησαν σε συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

- Εδώ θα γίνει κάτι ανάλογο ή θα δεχτούμε ως πολίτες τις αυξήσεις αδιαμαρτύρητα;

- Σχετικό βίντεο με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων και απλών πολιτών στην Πτολεμαΐδα για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης.




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια