Οδηγίες του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου προς τους πολίτες, για την εύρυθμη λειτουργία του

 

Το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμυνταίου και της Π.Ε Φλώρινας σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, θεωρεί ότι η υπενθύμιση προς τους πολίτες της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων προστασίας σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη του καθενός στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θα συμβάλλουν δραστικά στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και στοχεύοντας στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, στην αποφυγή συνωστισμού μη αναγκαίου συγχρωτισμού και στην εύρυθμη λειτουργία της Δομής, από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου ορίζονται τα εξής:

α) Η προσέλευση των ασθενών στο Κ.Υ όπου αυτό είναι δυνατόν θα γίνεται χωρίς συνοδεία (πλην παιδιών, ηλικιωμένων με κινητικά προβλήματα , ΑΜΕΑ κλπ).

β) Η συνταγογράφηση φαρμάκων θα πραγματοποιείται μετά από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία των πολιτών με το Κ.Υ. Ραντεβού στο τηλέφωνο 2386350000.

γ) Συνιστάται επίσης η χρήση από τους πολίτες της εφαρμογής της άυλης συνταγογράφησης για τις ίδιες περιπτώσεις.

δ)  Η δειγματοληψία ύποπτων περιστατικών για COVID-19 θα διενεργείται στο Κ.Υ Αμυνταίου σε ασθενείς που εξετάζονται από τον ιατρό του Κ.Υ καθώς και σε πρόσωπα της οικογένειας που ήρθαν σε επαφή μ’ αυτούς, στην περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Ο αγώνας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι καθημερινός, αδιάλειπτος και για να έχει αίσια έκβαση μας χρειάζεται όλους μαζί συναγωνιστές και συμπαραστάτες.   

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ε.Λ. Κ.Υ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΕΠΙ/ΤΡΙΑ Α’ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

     ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια