Πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα σύστασης αγροτικών ΚΕΠ, ώστε ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να γλιτώνει χρόνο, κόπο και γραφειοκρατία.
Τότε η είδηση πέρασε στα... ψιλά, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώνει έπειτα από σύσκεψη με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι προωθεί την ιδέα για σύσταση ενός είδους αγροτικού ΚΕΠ. Τόνισε επίσης τότε πως «η βασική ιδέα όταν καταλήξει αυτό θα είναι να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο παραγωγός θα μπορεί να έχει όλες τις υπηρεσίες».
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς από την πλευρά του, που συμμετείχε στην εν λόγω συνάντηση, υπογράμμισε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «μόλις λειτουργήσει αυτό, αυτές οι υπηρεσίες θα ενταχθούν ουσιαστικά και στα κανονικά ΚΕΠ έτσι ώστε τα σημεία εξυπηρέτησης να αυξηθούν πάρα πολύ».
Λίγους μήνες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο προγαμματισμός λέει ότι πρόκειται σύντομα να ανοίξουν τα ψηφιακά «γκισέ» των ΚΕΠ, άμεσα έρχεται και το αγροτικό ΚΕΠ, ενώ ήδη το gov.gr εμπλουτίστηκε με την ψηφιακή πύλη (πατήστε εδώ). Στην πύλη αυτή οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά και δωρεάν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και το myAADElive για την εξ αποστάσεως επικοινωνία πολιτών με εκπροσώπους της ΑΑΔΕ.
Σημειωτέον ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της υπηρεσίας – πλατφόρμας για την Απομακρυσμένη Υποβολή Αγροτεμαχίων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΑΥΑΕΑΕ) 2.400 αγρότες μπήκαν στο (πατήστε εδώ) και εγκατέστησαν την εφαρμογή (δείτε πατώντας εδώ) προκειμένου να προχωρήσουν ψηφιακά την αίτησή τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 12 τηλεδιασκέψεις με υπαλλήλους που καθοδήγησαν τους αγρότες για την υλοποίηση του αιτήματός τους.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δρ. Γρηγόρης Βάρρας έως και τη λήξη υποβολής των αιτήσεων στις 15 Ιουνίου αναμένεται και προβλέπεται να γίνουν περίπου 1.000 τηλεδιασκέψεις.
«Πρόκειται για μια υπηρεσία όπου ο αγρότης εξοικονομεί χρήμα, χρόνο και ενέργεια. Αυτή είναι η αρχή, αφού σχεδιάζουμε και το επόμενο βήμα μας για να διευκολύνουμε τον αγρότη.
Σύντομα θα μπορεί ο παραγωγός να μπει στο opekepe gov, που θα λειτουργεί σαν αγροτικό ΚΕΠ, να συνομιλεί με τον υπάλληλο, είτε για υποβολή αίτησης, είτε για κάποιο πιστοποιητικό που χρειάζεται και να εξυπηρετείται άμεσα από το σπίτι του», κατέληξε ο κ. Βάρρας.
0 Σχόλια
Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .