Στον αέρα η σύνδεση της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με την Πτολεμαΐδα 5 - Συνάντηση του περιφερειάρχη και των τεσσάρων δημάρχων των ενεργειακών δήμων με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας

Τρίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα μεταξύ των δημάρχων των τεσσάρων ενεργειακών δήμων της περιοχής μας, του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος παρόντος του Υπουργού κ. Κώστα Χατζηδάκη, του υφυπουργού κ. Γεράσιμου Θωμά και του κ. Κωστή Μουσουρούλη, Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
Το θέμα των
τηλεθερμάνσεων μπήκε και πάλι υψηλά στην ατζέντα με την εξασφάλισή τους να βρίσκεται πια σε καλό δρόμο, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα πλάνο για τη σύνδεση με την Πτολεμαΐδα 5. Ακόμα αναζητείται ο τρόπος σύνδεσης για Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα, ενώ για Φλώρινα και Κοζάνη είναι πιο ξεκάθαρη η κατάσταση. Το φυσικό αέριο ως γνωστόν θα είναι η κινητήριος δύναμη όλων των τηλεθερμάνσεων με τους δημάρχους να ζητούν να στηριχτεί ο λιγνίτης, ως το δικό μας εγχώριο τοπικό καύσιμο.

Λόγος έγινε για 31 εκ από το Πράσινο Ταμείο που θα δοθούν μέχρι το Νοέμβριο αποκλειστικά στους τέσσερις ενεργειακούς δήμους, ενώ το πλάνο για το ταμείο δίκαιης μετάβασης θα ετοιμαστεί ως τα τέλη του χρόνου. Εκτός από το ταμείο θα προστεθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, με ποσά έξι φορές περισσότερα από το ΕΣΠΑ με fast truck διαδικασίες ώστε μην υπάρχει τόση γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Παράλληλα ετοιμάζεται και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΑΚΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΧΟΝΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έχουμε βιομάζα ,αν δεν υπάρχει θέρμανση τον Οκτώβριο προβλέπεται να πεσςι πολύ ξύλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς κάνετε έτσι ρε παιδιά τα ξύλα είναι στα 110Ε και το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν στα 0,78 εμείς πως πληρώνουμε τόσα χρόνια, πληρώστε και εσείς έχετε μάθει στο τσάμπα τόσα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα στο Δημαρχειο εχουν κανενα σχεδιο ή εχουν απορροφηθεί μονο στην γνωστη υποθεση; Μια λενε το αλλο μια το παραλλο και ο χειμωνας ερχεται. Ο Δημος εχει πολλα θεματα οπως ανεργία, ενεργειακα, τηλεθερμανση, επενδυσεις και δεν βλεπεις να κουνιεται φυλλο. Λιγο ντροπη λιγο φιλότιμο δεν υπαρχει; Αλλα ξερω τι λενε. Μεχρι τις εκλογες θα εχουν ξεχαστει. Ομως η επόμενη φορα θα ειναι αλλιως. Τέρμα η κοροϊδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αλλάζουν οι δημότες του Αμυνταιου, φίλε μου...τους αρέσει η κοροιδια δεν το βλέπεις τόσα χρόνια;

      Διαγραφή
  5. ΑΝΘΙΜΕ ΜΑΔΑ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οταν σας λεγανε για βιομαζα απο το 11 κοροιδευατε,ο μπιτακης σας φταιει τωρα.
    να το χτισει το εργοστασιο με τα χερια του μηπως;
    η τραγικη εικονα που θα δουμε εχει ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και το ξερετε πολυ καλα..αλλα δεν μιλατε!
    ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με μονάδα 5 δεν βλέπω να συνδεόμαστε. Προς το παρον ο Μπίτης μας έχει συνδέσει με τα 3του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .