Αδωνις Γεωργιάδης από την Πτολεμαΐδα: Ανάξιοι οι αιρετοί που αποχώρησαν από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση!...μαλλιά κουβάρια Βέτα-Πέρκα με Γεωργιάδη-Κιοσέ.


Ένταση σημειώθε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια τη χθεσινής ημερίδας (8/2/2020) ημερίδας  του ΥΠΕΝ, για την απολιγνιτοποίηση, όπου μίλησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. 


Έξω από το χώρο του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για μετάβασης της ΔΕΗ σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας, κάτι το οποίο θέτει εν αμφιβόλω  το μέλλον των εργοστασίων λιγνίτη τόσο στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη Μεγαλόπολη.

Τμήμα διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον συνεδριακό χώρο και η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα από την Κοζάνη και Πέτη Πέρκα από την Φλώρινα που εισήλθαν στην αίθουσα. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση, τόσο με τον Υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ.


Επιπλέον, δήμαρχοι και συνδικάτα, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ημερίδα. Ειδικότερα, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης, η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ο δήμαρχος Φλώρινας και ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών δήμων της χώρας, Βασίλης Γιαννάκης, ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, χαρακτηρίζοντας τον διάλογο στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση, προσχηματικό.

Στους Δημάρχους, επιτέθηκε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας  «Ντροπή των δημάρχων που αποχώρησαν, φανταστείτε να τους πω εγώ αύριο να μην έρθουν στο Υπουργείο, ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Δεν κάνουν για εκπρόσωποι της περιοχής αυτοί.  Ενώ συνεγχάρη τους δημάρχους που παρέμειναν  στην αίθουσα (οι δήμαρχοι Ελευθερίου και Ζευκλής).».


Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για υποκριτική στάση από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τον λιγνίτη και στήνουν επικοινωνιακά σόου, ενώ οι ίδιοι προσπάθησαν πρόσφατα να πουλήσουν λιγνιτικές μονάδες χωρίς επιτυχία, ακριβώς επειδή ο λιγνίτης είναι πλέον βαρίδι για τη ΔΕΗ. Ενώ απολύτως κατανοητές χαρακτήρισε τις ανησυχίες των κατοίκων και των εργαζόμενων της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την απολιγνιτοποίηση.

Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν επενδυτικά κίνητρα, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και οι άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες, που υπάρχουν ήδη στην περιοχή. Ενώ τόνισε ότι κανένας από τους εργαζόμενους της επιχείρησης δεν πρόκειται να θιγεί, από το όλο εγχείρημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια