Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις!

Η συνεδρίαση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ως θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ σήμερα, έρχεται μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ήδη ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τα απανωτά και αυστηρά προειδοποιητικά μηνύματα τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ.

Αντιθέτως, η Τουρκία όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά ξεσπά με οργή εναντίον όποιου εκφράζει αλληλεγγύη στην Κύπρο για τις γεωτρήσεις. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «ατζαμή».


Καθησυχαστικό το υπ. Αμυνας: η μετακίνηση στρατευμάτων στα νησιά ήταν στα πλαίσια άσκησης
 

Ανησυχία στην κοινωνία προκάλεσε φωτογραφία του pronews, όπου ιερέας ευλογεί τα ελληνικά όπλα (φωτό) και τους Έλληνες στρατιώτες λίγο πριν αυτοί μπουν στα αρματαγωγά που είχα προσαράξει σε προκαθορισμένο λιμένα φόρτωσης πολεμικού υλικού. το υπουργείο Εθ. Αμύνης διέψευσε δημοσιεύματα για έκτακτη μετακίνηση ελληνικών στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επισημαίνοντας πως οι μετακινήσεις εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ πλαισιωμένη απο την προβλεπόμενη θρησκευτική  εκδήλωση


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ασκήσεις με αρματαγωγά και πεζοναύτες γίνονται σχεδόν κάθε βδομάδα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου...πάψτε επιτέλους να τρομοκρατείτε τον κόσμο δημιουργώντας πολεμικό κλίμα. Όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση του ρεπορτάζ των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως των διεθνών σχέσεων καλό είναι να μην ασχολούνται καν με τον τομέα αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το έγραψε το pronews!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .