Περί αποχιονισμού!

Έχω συμμετάσχει σε πολλούς αποχιονισμούς και από διάφορες θέσεις, από συντονιστής έως "απλός στρατιώτης", γεγονός που μου επιτρέπει να γνωρίζω την κατάσταση εκ των έσω και να μην εκφέρω αβασάνιστα οποιαδήποτε άποψη.

Επειδή έχω μείνει κουρασμένος, πεινασμένος και ταλαιπωρημένος στο κρύο για πολλές ώρες, τρέφω μεγάλο σεβασμό στους
εργαζόμενους που συμμετέχουν στον αποχιονισμό και για το λόγο αυτό προτίμησα να πω την άποψή μου τώρα, που τα φαινόμενα έχουν μειωθεί και η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί διαχειρίσιμη. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη όχι λόγω της προσπάθειας της Διοίκησης του Δήμου Αμυνταίου, αλλά μόνο και μόνο επειδή βελτιώνεται ο καιρός και έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις.


Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της περιοχής που για μέρες οι κεντρικοί δρόμοι του Αμυνταίου θυμίζουν παγοδρόμιο, ενώ η κατάσταση του οδικού δικτύου προς τα χωριά μας είναι δραματική! Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, όλοι ζήσαμε και ζούμε τον εφιάλτη του αποκλεισμού. Ήταν τόσο έντονα τα φαινόμενα; Ναι, είχαμε χιόνι, όμως έχουμε ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις και τα είχαμε καταφέρει περίφημα! Είμαι περήφανος που συμμετείχα στον αποχιονισμό του Ιανουαρίου του 2011, όταν ήμασταν καινούρια Δημοτική Αρχή και καταφέραμε το ακατόρθωτο: να μην αποκλειστεί ούτε για μία ώρα κανένας κάτοικος. Όλα τα χωριά μας είχαν πρόσβαση στο δημοτικό οδικό δίκτυο, την ώρα που η Εγνατία Οδός είχε κλείσει για ώρες.

Εκείνος ο άθλος, στον οποίο συμμετείχαν αιρετοί, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, αντιμετωπίστηκε με τις γραφικότητες της αλατιέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο! Αλήθεια, ποια η άποψη του Αντιδημάρχου της αλατιέρας για τον φετινό αποχιονισμό; Ας βγει κι ας μιλήσει ξεκάθαρα: είναι περήφανος ή ντρέπεται και λουφάζει μέχρι να ξεχαστεί το γεγονός;

Φυσικά και δεν μπορεί να είναι περήφανος, ούτε αυτός ούτε ο Δήμαρχος Αμυνταίου! Είναι φανερή η έλλειψη οργάνωσης και η απουσία διάθεσης για δουλειά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι έντονη η αίσθηση της κόπωσης! Έχουμε έναν Δήμαρχο κουρασμένο και μία Δημοτική Αρχή με έντονα σημάδια κόπωσης. Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και γι' αυτό είναι αδιάφοροι για τα προβλήματα των δημοτών.

Η λέξη που χαρακτηρίζει τη στάση τους είναι μία: αδιαφορία!
Όταν μία Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει στη διαχείριση των κρίσεων και των έκτακτων φαινομένων, έχει αφήσει τα χωριά και το Αμύνταιο στο έλεος του Θεού και δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και, ταυτοχρόνως, έχει αποτύχει παταγωδώς στη διεκδίκηση και υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ, τότε έχουμε πρόβλημα! Δεν πέτυχαν σε κανέναν τομέα! Ήρθε η ώρα να αφήσουν το τιμόνι του Δήμου Αμυνταίου σε πιο στιβαρά χέρια και σε ανθρώπους που έχουν διάθεση για δουλειά.

Ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες!

Τρύφωνας Γεώργου
Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια