...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Πτολεμαΐδα: Στο κενό καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά γιατρού του Μποδοσάκειου – Απαλλακτική η ΕΔΕ που διενεργήθηκε

Απαλλακτική ήταν η ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) που διενεργήθηκε για εφημερεύοντα ειδικευόμενο ιατρό της Ορθοπεδικής κλινικής του Μποδοσάκειου, μετά από καταγγελία πολίτη, που κατήγγειλε τον ιατρό για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ασθενή, θέμα που αποκάλυψε το «e-ptolemeos.gr» τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», ολοκληρώθηκε η διερεύνηση του περιστατικού για το οποίο καταγγέλλονταν ο συγκεκριμένος ιατρός και από το πόρισμα της ΕΔΕ δεν προκύπτει πως ευσταθούσαν τα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία. Καθώς, το περιστατικό που προσήλθε στο ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) στις 12 Φεβρουαρίου 2018 ως επείγον εξετάστηκε αλλά ο γιατρός δεν έκρινε απαραίτητο τον ακτινολογικό έλεγχο είπε στον ασθενή να κλείσει ραντεβού στα τακτικά ιατρεία σε περίπτωση που επέμεναν τα συμπτώματα. Στην καταγγελία της προς τη διοίκηση του Μποδοσάκειου και προς τον διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής, η καταγγέλλουσα (συνοδός του ασθενή) ανέφερε ότι στις 12 Φεβρουαρίου κλήθηκε ο εν λόγω εφημερεύων  ιατρός στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο για να εξετάσει άτομο που είχε πέσει από σκάλα και έχοντας παραπεμπτικό για ακτινογραφία μετέβη στο ακτινογραφικό. Εκεί ήρθε ο καταγγελλόμενος Ορθοπεδικός γιατρός, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγέλουσα «πήρε τις ακτινογραφίες τραβώντας τες από τα χέρια μας» και «με πολύ άσχημο τρόπο είπε να φύγετε από εδώ, δεν είστε επείγον περιστατικό, να κλείσετε ραντεβού στα τακτικά ιατρεία.» 

Η καταγγέλλουσα υποστήριζε ότι όταν ρώτησε να μάθει το όνομά του δεν πήρε απάντηση από τον γιατρό, μάλιστα τής γύρισε την πλάτη και έφυγε, οπότε «τον κυνηγούσα στους διαδρόμους μπήκε στο γραφείο του και μάς έκλεισε την πόρτα στα μούτρα.» Οι πληροφορίες λένε ότι στο πόρισμα της ΕΔΕ δεν τεκμηριώνεται καμία παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του ιατρού, ούτε ανάρμοστη συμπεριφορά του γιατρού στον ασθενή ή τη συνοδό του. Καθώς μετά το πέρας της κλινικής εξέτασης ο ιατρός δεν έκρινε απαραίτητο τον ακτινολογικό έλεγχο και συνέστησε στον ασθενή την επανεξέτασή του στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της ορθοπεδικής, σε περίπτωση που επέμεναν τα συμπτώματα, ενώ η εσπευσμένη αναχώρησή του έγινε διότι περίμενε άλλος ασθενής με ορθοπεδικό πρόβλημα.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .