Έρχεται θερμή εισβολή σήμερα Τετάρτη 4/7


Καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Τετάρτη. Στα ύψη ο υδράργυρος, θα φτάσει τους 37 βαθμούς.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 37, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 18 έως 32, στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 19 έως 35 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο πέλαγος τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού και στις ανατολικές ακτές οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια