Παρουσιάστηκε το βιβλίο των Ιωάννου – Μηλιατζίδου στο Αμύνταιο

Το πρωί της Κυριακής 24.09, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου η εκδήλωση – παρουσία του βιβλίου των Σταύρου Ιωάννου (Κολέρα) και Ευδοκίας Μηλιατζίδου-Ιωάννου, "200 χρόνια Κλειδί Φλώρινας" τα γενεαλογικά δένδρα των Κλειδιωτών σε όλον τον κόσμο.

Το βιβλίο-έκδοση της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, αποτελεί καρπό 40χρονης έρευνας και μέσα σε 182 σελίδα παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή και πολιτιστική ταυτότητα του χωριού. Συγκεκριμένα καταγράφονται 76 γεονολογικά δέντρα, με τα πρώτα ονόματα να εμφανίζονται χρονικά την περίοδο 1822-1824. 
 
Συγγραφείς του βιβλίου, είναι ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος Σταύρος Ιωάννου και η σύζυγός του Ευδοκία Μηλιατζίδου- Ιωάννου, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γεωπόνος, ιστορικός ερευνητή Δυτ. Μακεδονίας, Ηλίας Χασιώτης.

Το βιβλίο προλόγισαν οι: Δημήτριος Ρίζος, δρ. Θεολογίας, φιλόλογος, Αδελαΐδα Ισμυρλιάδου, δρ. Ιστορίας, επίτιμη σχολική σύμβουλος Β΄θμιας εκπαίδευσης, η Σίλα Ζαμάνη, φιλόλογος, επιμελήτρια έκδοσης, ο Σταύρος Ιωάννου, συγγραφέας και η Ευδοκία Μηλιατζίδου-Ιωάννου, συγγραφέας.

Ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο αντιπεριφεριάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης και ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Πατήρ Σεβαστιανός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να απευθυνθείτε στο φωτογραφείο-στούντιο, του κ. Περικλή Ροϊδη ή στο τηλ. 69 77 800 183.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια