Αξιολόγηση στο δημόσιο με μπόνους από 50 έως 450 ευρώ

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση που θα προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κυμαίνονται από 50 έως 450 ευρώ, εφόσον έχουν καλές επιδόσεις στην αξιολόγηση.


«Μπόνους» ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει και θα αφορούν κυρίως τους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό. Ακόμα κι αν δεν προαχθούν όμως, κυρίως οι πτυχιούχοι, θα ανέβουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο.

Μπορεί η αξιολόγηση να μην εφαρμόζεται ουσιαστικά αφού απέχει το 70% ως 80% των δημοσίων υπαλλήλων, όμως το σχέδιο του υπουργείου, έτσι όπως ετοιμάζεται να το εφαρμόσει μέσω ειδικής ρύθμισης που θα καταθέσει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, δίνει κίνητρο συμμετοχής.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν μάλιστα αυξήσεις για πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση.

Ουσιαστικά προβλέπεται ότι εάν βαθμολογηθούν με “λίαν καλώς” θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Με λίγα λόγια ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Όχι δεν μας χρειάζονται "μπόνους " στο Δημόσιο . Αυτά που κάμναν κάποτε για να σκανδαλίζουν τους εργαζόμενους με "μπόνους" σε κολλητές και υμετέρους δεν μας χρειάζονται στο Δημόσιο. Το παραμυθι με το "λουκουμάκι και το μαστίγιο" το έχουμε δεί πολλές φορές. Ας καταργήσουν θέσεις και μπόνους χασομέρηδων διευθυντών τομεαρχών και προισταμένων που δεν κάνουν απολύτως τίποτα στο διαλυμένο δημόσιο και να τα δώσουν στους συνταξιούχους γονείς μας στους αγρότες και σε άνεργους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .