Ειδικό πρόγραμμα για τον Τουρισμό


Πρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση δράσης για 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του Τουρισμού, παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σκοπός της δράσης
είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της  δράσης που έχει τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας ως 29 ετών» ανέρχεται στο ποσό των 39 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ την υλοποίησή της αναλαμβάνουν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/10/2014.

Το πρόγραμμα αφορά όσους έχουν γεννηθεί από την 1-1-1983 και περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και πεντάμηνη απασχόληση σε τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις. Αφορά αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προβλέπεται αμοιβή 2.400€-2.700€ (ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο).

Η ανάλυση της προκήρυξης ανέδειξε ότι μοριοδοτούνται σημαντικότατα οι απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και οι κάτοχοι πιστοποιητικών ξένων γλωσσών.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.sete-voucher.gr

Δυστυχώς για όλη την Δυτική Μακεδονία προβλέπονται μόλις 100 θέσεις (20 πτυχιούχοι και 80 απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδδευσης) στο σύνολο των 10.000 θέσεων σε όλη την Ελλάδα.

Στο Νομό Φλώρινα; πληροφορίες παρέχει και το ΚΕΚ Ι.Μ.Ο.Α. στα τηλέφωνα 23850-45696 (Λ.Καραμανλή 51, Φλώρινα) και 23860-24340 (Μοναστηρίου 15, Αμύνταιο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια