Δ. Μακεδονία: Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά εξήγγειλε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως αυτό θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2018.


Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  ανακοίνωσε επίσης την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο Κοζάνης, την παραχώρηση 5000 στρεμμάτων από την ΔΕΗ σε μικρούς ακτήμονες για την καλλιέργεια Αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου, την ίδρυση διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά και την ανάπτυξη των δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη και Φλώρινα. Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος αναλυτικότερα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο τόνισε πως αυτό θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον επενδύσεων και εξωστρέφειας, την απασχόληση και την μείωση της ανεργίας, την μείωση των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

Επίσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ε-65 θα ολοκληρωθεί με την ένταξη κατασκευής και του Βόρειου τμήματος, Καλαμπάκας-Γρεβενών, ενώ επισήμανε ότι από τη Δυτική Μακεδονία θα περάσει και η σιδηροδρομική Εγνατία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια