Η 27η ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ POS

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι η 27η Ιουλίου είναι η τελευταία μέρα για την υποχρεωτική εφαρμογή χρήση πληρωμών από τους πελάτες μας μέσω POS. Για όσους συναδέλφους δεν ανταποκριθούν, το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 1.500 ευρώ, μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι:

  1. Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
  2. Η Διεύθυνση της Αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή
  3. Οι Αστυνομικές αρχές οι οποίες δηλώνουν την παράβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Αν κάποιος συνάδελφος προβεί σε έναρξη λειτουργίας καταστήματος πριν τη λήξη της 27ης Ιουλίου μπορεί να συμμορφωθεί στην υποχρεωτικότητα του POS εντος τεσσάρων(4) μηνών. Όσοι όμως συνάδελφοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας μετά την 27η Ιουλίου, η προθεσμία συμμόρφωσης για το POS είναι ένας(1) μήνας. Παραμένει ασαφές το τι θα γίνει για τις επιχειρήσεις που είναι εποχιακές και με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών. Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που σε απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει έλλειψη ψηφιακών υποδομών. Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες καθυστερούνε ή απορρίπτουνε την έκδοση του POS όταν αξιολογούνε ότι η επιχείρηση δεν είναι ελκυστική. Το σημαντικότερο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις οι οποίες μένουν μετέωρες είναι οι δεσμεύσεις και κατασχέσεις λογαριασμών που με μαθηματική ακρίβεια δημιουργεί μείζον θέμα λειτουργικότητας της επιχείρησης.

Η μόνη λύση στην περίπτωση αυτή είναι η ύπαρξη ενός ακατάσχετου λογαριασμού μέσα από το οποίο θα καλύπτεται κατά προτεραιότητα η μισθοδοσία, οι προμήθειες οι λογαριασμοί παγώνουν.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γρηγόρης Τσαπατσάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια