Ραχήλ Μακρή: «Ο Κοτζιάς θα εκπαιδεύει Σκοπιανούς πυροσβέστες στην σχολή της Πτολεμαΐδας. Αυτούς που έκαψαν την Ηλεία το 2007 για να δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια, εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Στις 29 Ιανουαρίου 2013, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επικύρωνε το μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των δασών, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση το 2010.

Όπως τόνισα στην τοποθέτησή μου στην ολομέλεια, αυτό που φαινομενικά αποτελεί ένα αθώο ευχολόγιο συνεργασίας δύο κρατών μπορεί να αποδειχθεί εργαλείο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας στα χέρια της τουρκικής διπλωματίας.
Ο κίνδυνος αυτός εδράζεται στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των δασών και των δασικών εκτάσεων στην ιστορία της τουρκικής διπλωματίας.
Υπενθύμισα μάλιστα τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς ελληνικών δασών.
Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δηλώνει από κοινού με τον ομόλογό του, Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, N. Dimitrov, την αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση αξιωματικών της Πυροσβεστικής των γειτονικών κρατών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.
Ο κ Κοτζιάς μετά τις κορδέλες που έκοψε μαζί με τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στην πυροσβεστική ακαδημία Κοζάνης, ως μέρος της συγκάλυψης του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος των πολιτών της Δ. Μακεδονίας και του κουκουλώματος της εκχώρησης ΑΗΣ, ΥΗΣ και ορυχείων λιγνίτη στους Γερμανούς κατακτητές, αποφάσισε να εκπαιδεύει και Σκοπιανούς στις σχολές μας για να προστατεύουν τα δάση.
Προφανώς, ο κ. Κοτζιάς δεν γνωρίζει το γεγονός της ύπαρξης εγγράφου των Ενόπλων Δυνάμεων, στοιχεία του οποίου αποκαλύφθηκαν στον Τύπο στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος το προώθησε στον τότε υφυπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη.
Σύμφωνα με το σημείωμα, Σκοπιανοί εξτρεμιστές σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων ευθύνονται για τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία το 2007.
Σύμφωνα με το έγγραφο: "Ανατέθηκε στον δήμαρχο Λύκαινας στην Αλβανία να στρατολογήσει ομάδα εκτελεστών της επιχειρήσεως.
Η ομάδα, 10 - 12 άτομα, σκοπιανής καταγωγής, με αλβανικά διαβατήρια, έφτασε στην Ελλάδα προέβη σε αναγνωρίσεις", στόχος, όπως αναφέρεται, ήταν "η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας, εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ".
"Προσπαθούσα να αναχαιτίσω τους εκτελεστές και με έλεγαν τρελό", ανέφερε τότε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Βύρων Πολύδωρας, που τότε έκανε λόγο για ασύμμετρες απειλές, οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και ίχνη που άφησαν οι εμπρηστές.
Υπενθυμίζεται πως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 269 εκτάρια περίπου.
Είναι φανερό πλέον ότι οι δοτοί Υπουργοί της μη διαθέτουσας λαϊκής νομιμοποίησης κυβερνήσεως δεν είναι απλά άσχετοι, αλλά επικίνδυνοι για την χώρα και την εθνική της κυριαρχία για αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να τους απομακρύνει ασκώντας το πατριωτικό του καθήκον, πριν ψάχνουμε να βρούμε χώρα.


Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Σκοπιανούς πυροσβέστες.
    Σκοπιανοί εξτρεμιστές.
    Σκοπιανής καταγωγής, με αλβανικά διαβατήρια
    Ουτσεκαδες, καταριανοι,βορειοηπειρωτες,κοσοβαροι,
    και οποιον ο χαρος παρει.
    Σ Ο Β Α Ρ Ε Ψ Ο Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΦΩΝΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΙΝΑΝ ΛΙΓΕΣ. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις μεγάλες ανατροπές τις ξεκίνησαν λίγοι ,αλλά αποφασισμένοι. Ραχήλ δεν είσαι μόνη σου... Σε πιστεύουμε και σε εμπιστεύομαστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .