Ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στο Λιγνιτωρυχείο ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ + Video

Με αφορμή την ανακοίνωση των προσλήψεων για αρχαιολογικές εργασίες, μέσω της ΔΕΗ, ο ΣΚΑΙ πραγματοποίησε ρεπορτάζ στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου, συνομιλώντας με εργαζόμενους...


Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, θέλοντας να δικαιολογήσει τη κίνηση αυτή, σχολίασε: «Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ».

Η κα Φωτίου είπε ακόμα: «Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες. Δεκαέξι μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Πρόσθεσε: «Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ. Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο».




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ας παει ο σκαι στων αης αμυνταιο να δει ποσοι μονομοι δουλευουν??ποσοι μιλανε ελληνικα οι εργολαβοι εχουν μαζεψη ολους τους αλοδαπους .ποσοι κυκλοφορουν με τα δικα τους οχηματα και ποσοι με τα υπερησιακα. οι κυριοι συνδικαλιστς αν γνωριζουν που βρισκετε το μηχανημα για να χτυπησουν καρτα?? τα τελευταια 5 χρονια πολλες οικογενειες συντηρουντε απο την αρχαιολογια στο ν φλωρινας το γνωριζουν αραγε αυτο οι κυριοι δημοσιογραφοι το γνωριζουν οι συνδικαλιστες?ο εργατοπατερας κ μπιρος στεφανος γιατι δεν περνει θεση??μηπως φοβαται για τη θεση του?? οι δημαρχοι φλωρινας και αμυνταιου που εινε ...που γνωριζουν την ανεργια στο νομο φλωρινας τελικα αυτη για αυτην την χωρα ποιος αποφασιζη η κυβερνησεις η οι δημοσογρεφοι των παχουλων μισθων ... ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς σαν Έλληνες τι κάνουμε; Που αντί να στηρίξουμε την τοπική αγορά αφήνουμε όλο το χρήμα στα Σκόπια

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .