Συνέντευξη του Μητροπολίτη Φλωρίνης στο Newsbomb.gr

Το φόβο ότι τα παιδιά θα διαπομπευθούν κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας, που αφορά – μεταξύ άλλων – και τις έμφυλες ταυτότητες, εκφράζει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος.






Ο ιεράρχης, ο οποίος είναι πνευματικό τέκνο του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη έστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρογλου.
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, χαρακτηρίζει «δυναμιτιστική» την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας και τον καλεί να αναλογισθεί την ευθύνη του καθώς όπως λέει «φθάσαμε να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της πατρίδος μας».
Ο ιεράρχης επισημαίνει ότι «αν κάποιο παιδί έχει ειδικό πρόβλημα, μπορεί να συναντήσει τον οικογενειακό γιατρό και να τα πληροφορηθεί όλα με ακρίβεια. Δεν είναι υπόθεση διδασκαλίας και προτροπής σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών να εισηγηθούμε, ότι τώρα μπορούν να διαλέξουν το φύλο της υπόλοιπης ζωής τους».
 
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, επισημαίνει ότι οι γονείς εάν διαπιστώσουν ότι τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίζουν κατ΄ιδίαν, αλλιώς «στο σχολείο δεν θα μπορούν να σταθούν, θα τα κοροϊδεύουν και θα τα περιπαίζουν».
Ο κ. Θεόκλητος λέει , ότι οι ιεράρχες θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά και επισημαίνει ότι πρέπει να έχουν λόγο και άποψη για το θέμα, από τη στιγμή που είναι Έλληνες πολίτες.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου:
- Συμφωνώ με τα 2/3 της για το ενδιαφέρον σας για την διατροφή και την ποιότητα ζωής ως και για την διαφύλαξη των παιδιών της γυμνασιακής ηλικίας από τους εθισμούς και τις διάφορες εξαρτήσεις.
- Πικράθηκα όμως και πόνεσα με το τρίτο θέμα της δυναμιτιστικής εγκυκλίου. Την ονομάζω δυναμιτιστική επειδή ο απώτερος σκοπός της, θέλετε δεν θέλετε, στο μάκρος του χρόνου θα είναι να δυναμιτίσει τις ψυχές των εφήβων παιδιών της πατρίδος μας.
- Αλλοίμονο αν σκοπός της παιδείας των ελληνοπαίδων γίνει η διευκόλυνσή τους να τραπούν σε δρόμους με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.
-Ώστε, φθάσαμε και σε τούτο το έσχατο σκαλί στου κακού τη σκάλα, οι φύλακες της παιδείας να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της Πατρίδος μας!
- Δυστυχώς η επί σειρά ετών πείρα μας από την πνευματική διακονία ποικίλων προβλημάτων της ψυχής του ανθρώπου καταθέτει όλα τα ανωτέρω μετά πολλού πόνου και χωρίς την παραμικρή διάθεση διαπομπεύσεως των παιδιών, των οποίων διακονούμε ακόμη και τέτοιους ειδικούς πόνους των ψυχών τους.
- Σε κανένα δεν ρίξαμε λίθο αναθέματος, αλλά με πολλή αγάπη σκύψαμε στην τραυματισμένη ψυχή, για να στηριχθεί και να μη φθάσει στον βάλτο της ακολασίας, τον οποίο θα διδαχθούν με τα σεμινάρια που εισηγείται η Εγκύκλιός σας. Ενώ όμως δεν ρίξαμε λίθο αναθέματος σε ψυχές, είπαμε τον λόγο της αλήθειας και το χρέος τους να κρατηθούν στην αγνή εγκράτεια της εν Χριστώ ζωής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια