Ποιος πιστευετε οτι θα είναι ο/η αρχηγος του νεου Κεντροαριστερου φορεα;

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Προχωρά η αξιολόγηση των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς

Στην πρόσληψη συμβούλων για την αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής σε 23 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια, που δεν παραχωρούνται στο σχήμα της Fraport μεταξύ των οποίων και τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. 

Τα συγκεκριμένα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο. Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων από τους υποψηφίους συμβούλους λήγει στις 24 Ιουνίου και το έργο που καλούνται να παραδώσουν εντός διμήνου περιλαμβάνει, την επανεξέταση και αξιολόγηση του κάθε αεροδρομίου από λειτουργική, εμπορική και κυκλοφοριακή άποψη, την αναγνώριση της δυνητικής αξίας για κάθε αερολιμένα, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα να προσελκύσει επιπλέον αεροπορικές εταιρείες και γραμμές προορισμού, καθώς και την παραγωγή αξίας από βοηθητικές λειτουργίες, την ανάπτυξη βασικού επιχειρηματικού πλάνου για κάθε αεροδρόμιο, την ανάλυση της δυνητικής επαύξησης της παραγόμενης αξίας από τη δημιουργία συστάδων αερολιμένων καθώς και την αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής.

 Στόχος της διαδικασίας είναι μεταξύ άλλων η εξυγίανση των αεροδρομίων, προκειμένου να αυξηθεί και το τίμημα που θα ζητηθεί από τους επενδυτές και έτσι να υπάρξουν έσοδα στο ταμείο του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .