Συνάντηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη και Κ. Σέλτσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση

        Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, συναντήθηκαν οι βουλευτές Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης και κ. Κ. Σέλτσας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σ. Σαπαλίδης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1) Η αύξηση της επιδότησης του Ν. Φλώρινας στον αναπτυξιακό νόμο
2) Η δέσμευση κονδυλίων από το 5ο ΣΕΣ για τον κάθετο άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας και
3) Η τηλεθέρμανση της Μελίτης
Σχετικά με το θέμα της επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο, ο κ. υπουργός δήλωσε πως δύσκολα αλλάζει το ποσοστό της επιδότησης γιατί καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναγνώρισε όμως το πρόβλημα και γι’αυτό άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό ώστε να γίνουν κάποιες άλλες διευκολύνσεις προκειμένου να αμβλυνθούν οι αδικίες στο Ν. Φλώρινας. Δεσμεύτηκε επίσης να εντάξει δύο έργα, το «χερσαίο λιμάνι» και το «βιομηχανικό πάρκο» (ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας), εφόσον έρθει σχετική πρόταση συνοδευόμενη από τις αντίστοιχες μελέτες.
Σχετικά με τον κάθετο άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας, ενημέρωσε τους κ.κ. βουλευτές πως υπάρχει υπερδέσμευση κονδυλίων στον τομέα των υποδομών. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος χρηματοδότησης, εφόσον καλυφθεί ένα μικρό μέρος του κόστους από το υπουργείο, ένα μικρό μέρος από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το υπόλοιπο 80% περίπου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Για το θέμα της τηλεθέρμανσης Μελίτης, δήλωσε πως εφόσον έρθει η επικαιροποιημένη μελέτη και καλυφθεί η ιδία συμμετοχή από το Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τότε θα ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ και θα προχωρήσει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια