11,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε 11,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Rass για το iefimerida.gr.


Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει 6κομματική Βουλή με την Νέα Δημοκρατία ν συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%, ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 7,3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, το Ποτάμι 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, ενώ άκυρη ή λευκή ψήφος 17,4%.
Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2 και κατέγραψε περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Όσον αφορά στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει νικητής καθώς συγκεντρώνει το 40,3% των προτιμήσεων σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 20,5%.

Πρόωρες εκλογές, όχι δημοψήφισμα
Σε σχετικό ερώτημα διαμορφώνεται σαφέστατη πλειοψηφία (50,8%) που υποστηρίζει ότι η ΝΔ πρέπει να συνδράμει την κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται το 47,6% του εκλογικού σώματος, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το 25,7%, ενώ να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα επιθυμεί το 12,3% των πολιτών.

Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση
Η αίσθηση που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι πως, όπως και άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν θα κατορθώσει να εξαντλήσει την τετραετία (73,6%).

Αρνητικοί για τον Τραμπ
Στο γενικό πολιτικό κλίμα, χαμηλές προσδοκίες φαίνεται να διατηρούν οι Έλληνες για τον "φιλελληνισμό" του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πιστεύουν ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα (50,3%).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια