Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Συναινετικό το κλίμα στη συνάντηση του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με τους ανεξάρτητους συμβούλους, χωρίς όμως να βγεί λευκός καπνόςΣυνάντηση με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, νυν ανεξάρτητους, είχε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος

Το κλίμα ήταν συναινετικό και σε γενικές γραμμές σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, στις σχέσεις και την επικοινωνία των δύο πλευρών, ωστόσο, όπως φάνηκε, απέχουμε, ακόμη, αρκετά, από κάποια κοινή συμφωνία, που θα σημάνει την επιστροφή των ανεξάρτητων στο συνδυασμό της πλειοψηφήσας παράταξης και την κρίσιμη υπερψήφιση του προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος 2017, την ερχόμενη Κυριακή 8/1, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Παρόντες, στη συνάντηση, ήταν 13, οι οποίοι συνέταξαν κείμενο και το παρέδωσαν στο δήμαρχο, ζητώντας, από τον τελευταίο, να αποδεχτεί, πλήρως, τα γραφόμενα, ώστε να λυθούν οι διαφορές – παρεξηγήσεις και να υπάρξει μια νέα αρχή, τόσο για το καλό της παράταξης, όσο και για το δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Το κείμενο, σε γενικές γραμμές, εμπεριείχε μια σειρά από αιτήματα, των ανεξάρτητων, για το πώς θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, προτάσσοντας, ως βασικό κριτήριο, τη συλλογικότητα, την ενημέρωση, από το δήμαρχο, στους συμβούλους, καθώς κι άλλα ζητήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς του δημάρχου απέναντι στους συνεργάτες του (δημοτικούς συμβούλους).

Αν, εν τέλει,  δεν τα βρουν και καταψηφιστεί, εκ νέου, ο προϋπολογισμός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φ. Ζυγούρης, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του, θέτοντας ταυτοχρόνως και θέμα παραίτησης του δημάρχου, εξελίξεις που θα φέρουν το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, από άποψη αυτο-διοίκησης, σε κατάσταση διάλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .