Με λαμπρότητα Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνια στον Δήμο Αμυνταίου + Φωτογραφίες



Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα σ΄ όλο τον Δήμο Αμυνταίου, ο καθαγιασμός των υδάτων. ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί που αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.


Στο Αμύνταιο από νωρίς το πρωί πολλοί πιστοί παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατέκλυσαν τον ιερό ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, όπου προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο προσταμενος του ναου  Πατηρ Γέωργιος  . Μετά την Θ. Λειτουργία κατά την τάξιν ετελέσθη η Ακολουθία του Μ. Αγιασμού,  με την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο σιντριβάνι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού.

Συνοπτικά κατά το κήρυγμα μας του οι ιερείς τόνισαν ότι ο Αγιασμός αυτός έχει πολύ σπουδαία συμβολική σημασία. Η Εκκλησία αγιάζει με αυτήν την πράξη όλο τον φυσικό κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι ο κόσμος δεν είναι φύση, αλλά κτίση. Δηλαδή Δημιουργία του Θεού, που πρέπει να την σεβόμαστε και να μη την καταστρέφουμε. Γιατί ο άνθρωπος με την απληστία και την επιδίωξη του κέρδους καταστρέφει την Δημιουργία του Θεού. Μολύνει τον αέρα, τα ύδατα. Υπερεκμεταλλεύεται τις φυσικές πηγές ενεργείας και οδηγεί τον κόσμο σε αργό θάνατο.

Η Εκκλησία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μας διδάσκει την ολιγάρκεια και αυτάρκεια, ώστε να μη αδιαφορούμε εξ αιτίας της απληστίας μας για την μόλυνση και καταστροφή του περιβάλλοντος. Και καλούμεθα να διαπαιδαγωγούμε αναλόγως την νέα γενεά, που αύριο θα αναλάβει τα ηνία του κόσμου










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια