Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Γ. Μανιάτη με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.Ο Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο Ευστ. Τσοτσορό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γρ. Στεργιούλη των ΕΛ.ΠΕ. από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης της εταιρείας σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της.

Ο Γ. Μανιάτης από την πλευρά του τόνισε το συνεχές κι έντονο ενδιαφέρον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, σημαντικός παράγοντας της οποίας  είναι και τα ΕΛ.ΠΕ. Κατά την ενημέρωση συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας η ενεργειακή αγορά με δεδομένες τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αναμενόμενες αυξήσεις προς τους καταναλωτές στα πετρελαϊκά προϊόντα από 1.1.2017, καθώς και οι μελλοντικές εξελίξεις με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου (Τσίπρα) στις ενεργειακές εταιρείες της χώρας (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ), στη μετοχική σύνθεση των οποίων συμμετέχουν τα ΕΛ.ΠΕ.
Επιπλέον, αναλύθηκαν οι τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται στη χώρα από την αξιοποίηση των ερευνών των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, των αγωγών κι εθνικών υποδομών φυσικού αερίου και η ευρύτερη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου στήριξης της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .