Επίσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας



Κλιμάκιο μελών της Ν.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας και ο Βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης,
επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου, τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Φλώρινας με σκοπό τη συζήτηση και την υποβολή υπομνήματος διαμαρτυρίας επί του νέου επιβαλλόμενου φόρου ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)
Μετά την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που έληγε στις 31.7.2014 άρχισε η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που ήρθε να ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή των νοικοκυριών.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, μετέφεραν τον αιφνιδιασμό και τις δυσάρεστες εκπλήξεις των χιλιάδων συμπολιτών μας, όταν αντίκρισαν τις εξωπραγματικές χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν στην εφορία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. Ο υπολογισμός του φόρου έχει γίνει με βάση αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπορικές αξίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σκανδαλώδη διάταξη της παρ.3ββ του άρθρου 4 του Ν.4223/2013. Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι στις περιοχές που τα οικόπεδα είναι εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, η εκτίμηση να γίνεται με βάση τις κατώτερες αντίστοιχες τιμές του οικείου Δήμου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα τα οικόπεδα στην Π.Ε. Φλώρινας, εκτός αυτών του δήμου Φλώρινας, να φορολογούνται με αξία 133 € το τ.μ., δηλαδή  133.000 € το στρέμμα. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε εκκαθαριστικά, λόγω και του συμπληρωματικού φόρου, που προσδιορίζουν τεράστια ποσά προς πληρωμή. Επίσης, για πρώτη φορά φορολογούνται τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φόρο κατοχής σε ακίνητα που στην πλειοψηφία τους δε δίνουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη. Μιλάμε δηλαδή για μία άνευ προηγουμένου δήμευση της περιουσίας, αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από πολίτες με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, μικρομεσαίους και ανέργους, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να θίγεται ο πυρήνας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
Το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας δήλωσε  ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τέλος, ο Βουλευτής Φλώρινας επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η φορολογική πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες στη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ώστε να μην εξοντώνονται οι κατοικίες και οι μικροϊδιοκτήτες. Υπάρχει άμεση ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος  με την επιβολή προοδευτικής κλίμακας στο σύνολο της περιουσίας.


                    Θανάσης Γερμανίδης                                     Στέργιος Παναγιωτίδης
                     Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.                                  Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια