Κάθετα αντίθετοι με την πώληση του ΑΔΜΗΕ το Ενεργειακό Δίκτυο Ελλάδος και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης (video)



Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, σε συνάντηση μας, σχετικά με την πώληση του ΑΔΜΗΕ
, τόνισε ότι οι πέντε Δήμοι που απαρτίζουν το Ενεργειακό Δίκτυο αλλά και ο ίδιος προσωπικά είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιοδήποτε πάγιο στοιχείο πώλησης της ΔΕΗ. Μας είπε ότι  η ΔΕΗ οφείλει πάρα πολλά στον τόπο μας, γιαυτό  πρέπει πρωτίστως να συμμορφωθεί έναντι του νόμου και στην συνέχεια να προσπαθήσουν να εκποιήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τα πάγια στοιχεία της ΔΕΗ. Για τον ΑΔΜΗΕ πιστεύει πως δεν θα πουληθεί γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη μια πράξη ξεπουλήματος καθώς η περιουσία του ΑΔΜΗΕ  ανέρχεται περίπου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και όπως φημολογείται  θέλουν να το δώσουν στην  τιμή των  500 εκατομμύριων. Τόνισε πως αν η Κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση, η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας πρέπει να είναι επαναστατική και να μη το επιτρέψει γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα θα επιφέρει ζημιά στην τοπική κοινωνία και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συμπλήρωσε, πως  το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων μαζί με όλους τους Δημότες του ενεργειακού άξονα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά  σε αυτήν την πώληση διότι θα απαξιωθεί η περιοχή και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Στην συνέχεια τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων  να αντιδράσουν για να μη επιτρέπει η  πώληση, να μη ιδιωτικοποιηθεί πριν διασφαλιστούν  οι υποχρεώσεις που έχει γιατί κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ απέναντι στην τοπική κοινωνία. Κλείνοντας μας είπε πως το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων ήταν από την αρχή και πάντοτε μπροστάρης ενάντια στην πώληση περιουσίας της ΔΕΗ  και  σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους Συνδικαλιστές θα δείξουν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και θα δημιουργήσουν αντίσταση.
Τις επόμενες ημέρες το Ενεργειακό Δίκτυο θα συγκληθεί για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Δείτε το βίντεο: 



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Σαν τον Σταυρο (τον πρωην Δημαρχο Αετου) και εσυ ζητας να επαναστατησει η
    τοπικη κοινωνια, προφανως για τα δικα σου συμφεροντα.
    Ο λαος εμαθε πολλα δεν τρωει χορταρι Μακη μας.
    Συνηδητοποιησε το Μακη εισαι Δημαρχος και οχι συνδικαλιστης της Δ.Ε.Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να βγούμε από τους καναπέδες και να κάνουμε (επιτέλους) έναν αγώνα προτιμάμε την χαζή κριτική.
      Με εσένα που δεν τρως χορτάρι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρα τα λεει. Αν πουληθεί ο ΑΔΜΗΕ και γίνει η μικρή ΔΕΗ θα δεις που θα παει η τιμή του ρεύματος και τι θα γίνει στην περιοχή μας γιατί κανενας ιδιωτης δεν θα συμμορφωνεται με τους περιβαλλοντικους ορους στον βωμο του κερδους. Γιαυτο μην χαιρεσται πολυ με το πουλημα της ΔΕΗ. Μπράβο στον Ιωσηφιδη και μακαρι να καταφέρει κάτι. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη εισαι πολυ ενημερωμενος θελω να σε ρωτησω κατι. Ηταν στο ραντεβου της ΔΕΗ ο δημαρχος και ο σταθης με το ΥΠΕΚΑ που ειχε σχεση με την μικρη ΔΕΗ και την συνεχιση της απαλλοτριωσης Λεβαιας και Κλειδιου; τρεχα μαθε απο ποτε ηταν συμφωνος για την μικρη ΔΕΗ και την πωληση των κομματιων της και μετα γαυγισε τα μπραβο παπαγαλακι. Αντε γιατι τσουρεκια μας τα καταντησατε με τα μπραβο και μπραβο. Ο λουζερ δημαρχος οτι και να γραφεις το χασε με τα ψεμματα και την απιθανη εγωιστικη του θεση σε ολα. Τα λεμε τον μαιο τα υπολοιπα.

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .