Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αντωνιάδη Θεοχάρη ενόψει της εκλογής των μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


 Συνδημότισσες και Συνδημότες μου,

όπως είναι γνωστό την 09/01/2022 είχε προγραμματιστεί Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου για την εκλογή των μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 

Παρά τη σπουδαιότητα των 

λιγοστών, αλλά κατ’ αρχήν θεμελιωδών θεμάτων της συνεδρίασης, τη σοβαρότητα των υπό διαβούλευση αποφάσεων με δέσμευση διετίας, την εκλογή συμβούλων σε θέσεις εξ ορισμού κομβικές, τηβαρύτητα της τοποθέτησης όλων των συμβούλων για την ουσιαστική διαχείριση των θεμάτων του δήμου μας και τέλος τον σεβασμό απέναντι στη ψήφο των δημοτών,σημειώθηκε….. μη απαρτία! Συγκεκριμένα προσήλθαν 10 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους! Ένα φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε σε κανέναν από τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ενδεχομένως σε πανελλήνιο επίπεδο)για τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις! 

Το απαξιωτικό αυτό γεγονός, πέρα από τους χαρακτηρισμούς πού συγκεντρώνει ως περίεργο, χειραγωγούμενο, παράδοξο και προσβλητικό στις δημοκρατικές διαδικασίες, θα μείνει στην μνήμη μας και με ένα πρόσθετο δεδομένο : απουσίαζαναπό την παραπάνω συνεδρίαση ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των συμβούλων στους οποίους ανατέθηκαν προ ημερών καθήκοντα αντιδημαρχιών, επικεφαλής τμημάτων και θέσεων ευθύνης των οργάνων του Δήμου μας! Απουσίαζε ακόμα και ο προεδρεύων που μας προσκάλεσε!

Προεξοφλώντας την επανάληψη της μεθοδευμένης, κατά την άποψή μου, «τεχνητής» μη απαρτίας της  Επαναληπτικής Ειδικής Συνεδρίασης πού ορίστηκε για την 16-01-2022 και με κίνδυνο της στέρησης του αναφαίρετου δικαιώματός, μου να διεκδικήσω τη θέση ευθύνης, θα ήθελα να… προλάβω να καταθέσω δημοσίως την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον τελευταίο χρόνο αλλά και γενικότερα ως ενεργό μέλος της μικρής μας κοινωνίας, πιστεύω αφενός ότι έχω προσθέσει το δικό μου λιθαράκι για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και αφετέρου έχωαποκομίσει σημαντικές εμπειρίες σε καίρια και βασικά θέματα της περιοχής μας. 

Δε θα μετατρέψω την παρούσα τοποθέτηση σε κατάθεση βιογραφικού σημειώματος για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς μου. Θα ήθελα μόνο να θέσω σε γνώση σας, ότι αν δεν επιτευχθεί απαρτία στη συνεδρίαση με τηδημοκρατική διαδικασία για την ανάδειξη μεταξύ των εκλεγμένων συμβούλων, θα εφαρμοστεί η νόμιμη (αλλά ηθική;) «επιβολή» αποφάσεων και δι-ορισμού προσώπων στις παραπάνω καίριες θέσεις από την αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πράγμα το οποίο θεωρώ ανήθικο γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους δημότες και όχι να απουσιάζουν «σκόπιμα» με τυχόν ιδιοτελείς αποχρώσεις.

Ευελπιστώ να διαψευσθώ περί «τεχνητής» μη απαρτίας, και να επιλυθούν δημοκρατικά και εντός των διοικητικών ορίων τα ζητήματα του δήμου μας, επικρατώντας τελικά η λογική και η αγάπη για τον τόπο μας, 

 

Θεοχάρης Αντωνιάδης

Δημοτικός Σύμβουλος


Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ""Πράγμα το οποίο θεωρώ ανήθικο γιατί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους δημότες και όχι να απουσιάζουν «σκόπιμα» με τυχόν ιδιοτελείς αποχρώσεις""""
    Σωστά τα λέτε. Και εγώ σας ψήφισα για να εκπροσωπείτε τους δημότες, και όχι επιχειρήσεις και δουλειές πρωην δημαρχων.
    Νόμιμο είναι ότι κάνετε, ηθικό όμως δεν είναι.
    Δεν κάνετε τίποτα διαφορετικό όσοι υποτάχθηκατε δυστυχώς, πρωτα κοιτάμε την καμπουρα μας και μετά σηκώνουμε το δάχτυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα Χρυσόστομε, να αγιάσει το στόμα σου!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά κάνουνε δημοτικέ σύμβουλε και τι έγινε που θα κατέβεις εσύ αυτά που μας έλεγες ότι θα κατέβεις να πάρεις μόνο την ψήφο σου και από κει πέρα να γίνει οτι θέλει γιατί δεν σε κατεβάζει η πλειοψηφία της δημοτικής ομάδας του Μπιτάκη μία πρόταση έναν υποψήφιο. Αυτό το έλεγες πολύ καιρό ότι θα κατέβεις για την ψήφο σου τώρα τι θέλεις και γράφεις ένα κατεβατό δεν έχεις τι να κάνεις. Ο Μπαντης λέει βάζει πλάτη για να μη γίνει μπάχαλο αφού δεν υπάρχει πλειοψηφία από τη δημοτική ομάδα αν ήσασταν τουλάχιστον 5 -4 θα λέγαμε ναι τώρα είσαστε 4-4-1 δηλαδή 4 Θωμαΐδης 4 Γεώργου 1 Αντωνιάδης τι νόημα έχει.Να προσέχετε την άλλη φορά ποιο ψηφίζετε για δήμαρχο ψηφίσατε το Φιλωτιανο τι περιμένεις,στο φιλώτα τα έλεγαν προεκλογικά περί τίνος πρόκειται άρα οι Φιλωτιανοι δεν είναι όλοι ίδιοι υπάρχουν και αξιοπρεπή άνθρωποι και στην πλειοψηφία τους μάλιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή εκεί μου μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι, δεν μπορώ να μην σχολιάσω στρατευμένα σχόλια που διάβασα παραπάνω συντακτών από Δημαρχείο μεριά με παχυλούς μισθούς των 2000€.
    1ον Κυριοι του Δημαρχείου, Μπιτακη, Λιαση, Θεοδωρίδη έχετε ρεζιλέψει ολο το Αμύνταιο. Παρότι και οι τρεις σας πολιτικά προέρχεστε από την αριστερά και την σοσιαλδημοκρατία απαξιώσατε κάθε δημοκρατικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    2ον Οι πέντε δεν είναι αντάρτες. Αποκλίνων είναι ο Μπιτακης που εχει ορίσει τον συνέταιρο να διοικεί τον Δήμο και ταζει σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο κάθε είδους «παροχή» για να μην προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    3ον Οι πέντε δεν προστατεύουν κανέναν επιχειρηματία και κανέναν Ιωσηφίδη ( του οποίου μάλλον το όνομα δημιουργεί μεγάλο φοβο στο Δημαρχείο). Τα Δημοτικά συμφέροντα προστατεύουν. Αυτό αποδείχθηκε και νομικά με την απόφαση του ΣΤΕ. Αντίθετα ο Μπιτακης και συν αυτώ εκθέτουν νομικά, οικονομικά και ηθικά κάθε Αμυνταιώτη με τις καθημερινές τους αποφάσεις.
    4ον Ο κάθε Μπαντης δεν εχει βάλει καμια πλάτη. Υπάρχει σαφέστατα πλειοψηφία (τουλάχιστον 5-4 αν όχι 6-3 υπερ Αντωνιάδη). Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία στην Ομάδα Μπιτακη. Αντίθετα εχουν αποφασίσει υπερ του κυρίου Αντωνιάδη. Ο Μπαντης και ο καθε Μπαντης εκανε τις επιλογες του και θα αναλάβει τις ευθυνες που του αναλογούν στο εξης.
    5ον Η ολη κατάσταση εχει προέλθει από τον φόβο του Μπιτακη να εισέλθει στον χωρο του Δημαρχείου, όχι άνθρωπος του Ιωσηφίδη, ο οποίος μάλλον απολαμβάνει την κατάσταση, αλλα ενας Προέδρος Δημ.Συμβ. ο οποιος δεν βουτάει το χερι στο μελι και είναι αμύητος στα σχέδια Μπιτακη για τις business της επόμενης διετίας. Ομερτά θέλουν και οχι κάτι άλλο.
    6ον Κυριοι του Δημαρχείου επιτρέψτε επιτέλους σε ένα καθαρό νέο παιδί να αναδειχθεί στο Αμύνταιο εκτός πολίτικων αλισβερισιων. Έχετε κουράσει πλέον. Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τις πολύ προσοδοφόρες τεχνικές μελέτες σας. Όμως σταματηστε να τραμπουκίζετε το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας. Δηλαδή μετα τον Κοντινη μπήκε στο σημάδι ο Αντωνιάδης; Κυρίοι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Ουτε 2 χρονια πλεον δεν μενουν . Θα ανοιξετε τα ματιά ένα πρωι και θα είστε εκτος Δημαρχείου. Οπότε λιγο σεβασμό στον κάθε Αμυνταιώτη. Βάλτε τέλος στης ξεφτίλα αυτή την Κυριακή για θα σας παρασύρει και εσάς η βρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Βάλτε τέλος στη ξεφτίλα" τα είπες όλα φιλε-η με ένα τέλειο κείμενο αλλά κ με την τελευταία πρόταση γιατί πραγματικά περί ξεφτιλες πρόκειται...αισχος... αλλά να δείς που δεν τους πτοεί καμία ξεφτίλα, έχουν μάθει να ζούν με αυτό...εδώ δεν ντράπηκαν να πάρουν μπιτακης-μπαντης από 1800 € από το τελευταίο πρόγραμμα ΕΣΠΑ...από όπου μπορούν να αρπάξουν...φτου σας και σας ψηφίσαμε για κάτι καλύτερο στον τόπο κοπρ.....
      Αντωνιάδη προχώρα, μόνο εσύ έμεινες καθαρός αλλά πρόσεχε γιατί η βρώμα κολλάει σαν τη ψείρα κ τον κοβιντ...

      Διαγραφή
  4. Ο κ.Αντωνιαδης τώρα κατάλαβε τα συνεχή λάθη του,που τόσο καιρό ήταν στην πενταμελή ομάδα,(τώρα θέλει να μας πείσει ότι δεν είναι,ποιος τον έστειλε απόσπαση?),και λειτουργούσαν και ψήφιζαν κατά του δήμου και υπέρ του αφεντικού τους?Κανονικά ο ίδιος και η υπόλοιποι δικοι του πρέπει να παραιτηθούν και να έρθουν οι επόμενοι για να εργαστουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι, ποιος εχει διορίσει ή αποσπάσει ολους στον Δημο; Ακόμα και τον Μπιτακη ποιος τον διόρισε; Ολους ενας τους εφτιαξε στο Αμύνταιο αλλα η ζηλια δεν αντεχεται.
      Ποια λαθη Αντωνιάδη; που δεν προσκύνησε τον συνέταιρο απο την Πτολεμαΐδα;
      Και να φυγουν οι 5 για να έρθουν αλλοι να εργαστούν; Τα θέλεις και τα πιστεύεις;
      Ποιος εργάζεται σήμερα απο αυτο το συνονθύλευμα που εχει γινει περίγελος;
      Όταν θα βγαίνουν οι ποινές να δω ποιος θα περισωθεί και ποιος δούλευε τελικα για το Αμύνταιο!
      Μάλλον σας χαλασε την ιστορία ο Χάρης και δεν το αντέχετε.
      Μεχρι τοτε σιγουρέψτε εκει στο Δημαρχείο οτι δεν θα φιλοτιμηθεί κανένας και εμφανιστεί την Κυριακη κανενας Γιαννιτσο!.
      Περαστικά στην Τριάδα! .

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .