Για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας με μια ανακοίνωση που βρίθει από ανακρίβειες και υπερβολές κατά την προσφιλή τακτική τους, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Κατ΄ αρχάς θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι για πρώτη φόρα ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια ψήφισης νομοσχεδίου , έκανε αποδεκτά τόσα πολλά αιτήματα από Ομοσπονδίες, παραγωγικούς φορείς κ.α.
Για να υπάρχει λοιπόν μια πλήρη εικόνα στον κόσμο που δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές, ενημερώνουμε τους παραγωγούς , τους εμπόρους και τους καταναλωτές - με μια αντιπαραβολή τι διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι τελικά ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο- και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Έχουμε και λέμε:
Ψέμα 1ο : Μπαίνουν εταιρείες στις λαϊκές.
Αλήθεια: Μόνο φυσικά πρόσωπα και αγροτικοί και γυναικείοι συνεταιρισμοί μπορούν να δραστηριοποιούνται.
Ψέμα 2Ο : Ιδιωτικοποιούνται οι λαϊκές.
Αλήθεια: Η διαχείριση τους παραμένει στην ευθύνη των δήμων ή των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας
Ψέμα 3Ο : Η ισχύς της άδειας των παραγωγών είναι ένας χρόνος.
Αλήθεια: Η ισχύς της άδειας των παραγωγών είναι όπως και των επαγγελματιών, πέντε χρόνια.
Ψέμα 4Ο : Όσοι παραγωγοί δεν διαθέτουν θέσεις θα μπουν στη διαδικασία προκήρυξης.
Αλήθεια: Όσοι παραγωγοί δεν διαθέτουν θέση, πρώτα θα αποκτήσουν δική τους θέση και μετά θα προκηρυχθούν οι κενές θέσεις.
Ψέμα 5Ο : Οι παραγωγοί μπορούν να μετατρέψουν την άδειά τους σε επαγγελματική.
Αλήθεια: Μόνο οι καλλιεργητές Αττικής με κλήρο μικρότερο από 20 στρέμματα θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Ψέμα 6ο : Όσοι παραγωγοί δεν διαθέτουν στις λαϊκές το 50% της παραγωγής του με βάση τη δήλωση ΟΣΔΕ, χάνουν τη θέση τους.
Αλήθεια: Μόνο όσοι παραγωγοί δεν διαθέτουν στις λαϊκές το 50% της δηλωθείσας από τους ίδιους παραγωγής τους θα χάνουν τη θέση.
Ψέμα 7ο : Οι ποινές είναι εξοντωτικές.
Αλήθεια: Οι ποινές είναι ελαφρύτερες από το ισχύον σύστημα σήμερα.
Ψέμα 8ο : Μπαίνουν εμπόδια στη διαδικασία μεταβίβασης και κληρονομιάς των αδειών σε σχέση με το υπάρχον σύστημα.
Αλήθεια: Δεν υφίστανται δυσμενείς αλλαγές στη διαδικασία σε σχέση με το ισχύον σύστημα, αντίθετα θα επιτρέπεται και η μεταβίβαση της άδειας σε συγγενή Α’ βαθμού.
Ψέμα 9ο : Θα αναγκάζονται οι παραγωγοί να αναρτούν κάθε πρωί τιμές και ποιότητες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Αλήθεια: Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με μια υπουργική απόφαση που θα διευκρινίζει ότι θα υπάρχει ικανός χρόνος κατάρτισης στο νέο σύστημα και μάλιστα θα το περιορίζει μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ψέμα 10: Μέσω των ποινών οι πωλητές χάνουν την άδειά τους.
Αλήθεια: Σε καμία περίπτωση οι ποινές δεν αφορούν απώλεια άδειας, αλλά για ένα διάστημα απώλεια θέσης. Απώλεια άδειας προβλέπεται μόνο αν ο πωλητής δεν έχει προμηθευτεί ταμειακή μηχανή.
Ψέμα 11ο : Οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο 4 μέρες στις λαϊκές.
Αλήθεια: Θα μπορούν να πηγαίνουν 6.
Ψέμα 12 : Δίνεται μεγάλη μοριοδότηση σε όσους έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.
Αλήθεια: Δίνεται μικρή μοριοδότηση σε όσους έχουν πτυχίο σχετικό με τις λαϊκές. π.χ γεωπόνοι, τεχνικός τροφίμων. Διατηρούνται τα κοινωνικά κριτήρια.
Κλείνοντας όσον αφορά στην προκήρυξη των κενών θέσεωνγια δύο φορές το χρόνο που εισάγει το νέο νομοσχέδιο, ουσιαστικά αποτρέπει την ομηρία από ένα σύστημα αδιαφάνειας, κυρίως, όσων διαθέτουν άδεια και όχι θέση.
Για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση, σε ένα καινοτόμο νομοσχέδιο που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει , τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών , «στυλώνει τα πόδια» παρασυρμένη από αναχρονιστικές αντιλήψεις, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες που την έχουν οδηγήσει στην απαξίωση. Σε αυτόν τον κατήφορο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση αντιτάσσουν την ανάπτυξη και την πρόοδο για όλους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
0 Σχόλια
Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .