Κοινωφελής εργασία 2021: Αντίστροφη μέτρηση για... 25.000 άνεργους του ΟΑΕΔ, νέο πρόγραμμα με έξτρα 2.000 θέσεις


 Η νέα δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» αφορά σε 7 μήνες εργασίας και 1 μήνα κατάρτισης.

Ο νέος κύκλος θα αφορά 25.000 ωφελούμενους, ενώ η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ και η μηνιαία έως και 546 ευρώ.

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)» απευθύνεται σε 1.560 ανέργους σε ο,τι αφορά τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και 700 ανέργους για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ μέσω της τοποθέτησής τους για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνώνσύμφωνα με το ν. 4152/2013, όπως η δημόσια πρόσκληση θα εξειδικεύσει, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ), καθώς και η συμμετοχή στην κατάρτιση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των ανέργων σε συνδυασμό με την απασχόλησή τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης / επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η ημερήσια αμοιβή και σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η καθαρή μηνιαία έως 546 ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα γίνεται, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr. Μάλιστα ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος μόλις δημοσιευθεί η ΚΥΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις από τους ανέργους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια