Τοποθετηση της Προέδρου της ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Μ. στο Περιφερειακο Συμβουλιο της 1-11-2021


 Πρώτα άπ΄ όλα, θα ήθελα ευχαριστήσω την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου για την παροχή χρόνου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου  με θέμα τη ψήφιση του ΟΕΥ  Π.Δ.Μ.  για να εκφράσουμε τις απόψεις μας  σε ότι αφορά τον κλάδο μας.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ  Δ. Μ. ως συνδικαλιστική οργάνωση  έχει σκοπό τη

διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων- διπλωματούχων μηχανικών.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Δ.Μ.  παρακολουθεί  στενά τις εξελίξεις που αφορούν τον Ο.Ε.Υ  της Π.Δ.Μ.

Στείλαμε  έγγραφο με τις παρατηρήσεις  για το οποίο μας αγνοήσατε παντελώς.

Θεωρούμε, ότι ο  Ο. Εσωτερικής  Υπηρεσίας   της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά τις τροποποιήσεις που κάνατε συνεχίζει να είναι φωτογραφικός και  θίγει ευθέως τον κλαδί μας .

Ενδεικτικά: Αναιρείται το προβάδισμα των ΠΕ Μηχανικών έναντι άλλων κατηγοριών υπαλλήλων για την επιλογή των προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών, καθώς  και μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν  προβλέπεται  σε ορισμένες υπηρεσίες  αναιτιολόγητα και χωρίς κανένα νομικό έρεισμα η διαζευκτική και επί ίσοις όροις δυνατότητα τοποθέτησης υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. 

    Η διάταξη του άρθρου 97 του ΔημοσιοϋπαλληλικούΚώδικα ΕΠΙΒΑΛΕΙ το  προβάδισμα μεταξύ των Υπαλλήλων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με τρεις αποφάσεις του ΣΤΕ(από το 2017, 2018 & 2020 )

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ σε όλες τις ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ οφείλετε να σεβαστείτε το προβάδισμα των κατηγοριών, συνεπώς   να προηγούνται οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ και ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΤΕ 

Η Ένωση μας είναι υπέρ της αμεροληψίας και ως εκ τούτο  οδηγούμαστε στις εκδικήσεις  μέσω  νόμιμων οδών,  προκειμένου να διασφαλιστούν τα μέλη μας, αλλά και να υπάρξει ένας σύννομος ΟΕΥ , που δεν θα είναι ευάλωτος σε μελλοντικές  προσβολές .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια