Κορωνοϊός: Έλεγχοι της ΕΑΔ σε εμπορικά καταστήματα και εστίαση της Δυτικής Μακεδονίας…τις επόμενες μέρες σειρά παίρνουν τα φροντιστήρια.

Κλιμάκια αποτελούμενο από Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ και κυρίως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα και εστίαση της Δυτικής Μακεδονίας. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος των αποστάσεων ανα παρέα, η απολύμανση κατά την εναλλαγή πελατών καθώς και τα υποχρεωτικά self test στους εργαζόμενους.

Συνολικά κατεγράφησαν 73 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού σε ολη τη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα:

Κυριότερες παραβάσεις που σημειώθηκαν ήταν:

Μη χρήση μάσκας / Μη τήρηση αποστάσεων.

Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης από Περιφερειακή Ενότητα σε Περιφερειακή Ενότητα.

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου (απουσία σημείων απολύμανσης, μη πραγματοποίηση self test σε εργαζομένους κτλ).

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια