ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Αλλαγή του ποσοστού ενίσχυσης από 4000 σε 8000 ευρώ που έκλεισαν με κρατική εντολή και παράταση μισθώσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών Κος Σταϊκούρας, ΔΗΛΩΣΕ στο κανάλι MEGA ότι, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, στον 7ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής από 4.000 ευρώ που ήταν στον 6ο, μετατρέπεται στις 8.000 ευρώ.

       Επίσης (βάσει των δηλώσεών του), στον 7ο κύκλο θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη το 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν εντάχθηκαν στον 5ο και τον 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

 

Με τον Νόμο 4790/31-3-2021, παρατείνονται οι συμβάσεις μισθώσεων για 2 χρόνια, στα ξενοδοχεία- τουριστικά καταλύματα, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερισμάτων από την ημέρα που λήγει η σύμβαση μίσθωσης.

Όροι και προϋποθέσεις για να δικαιούται ο μισθωτής της παράτασης:

1.     Δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές για τα ενοίκια.

2.     Μονομερής δήλωση του μισθωτή προς τον εκμισθωτή (ιδιοκτήτη), η οποία τον δεσμεύει στην διετή παράταση της μίσθωσης.

3.     Η μονομερής δήλωση του ενοικιαστή ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ σε προθεσμία 6 μηνών από την δημοσίευση του Νόμου. Δηλαδή ο ενοικιαστής ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ έως 31-08-2021 να προχωρήσει στην δήλωση της παράτασης της μίσθωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στους εξής όρους:

·         Η αναπροσαρμογή δεν μπορεί να ξεπεράσει το 40%, εκτός εάν προβλέπεται διαμόρφωση του μισθώματος σε περίπτωση παράτασης.

·         Οι ρυθμίσεις για την παράταση της μίσθωσης εφαρμόζονται σε όλες τις μισθώσεις ανεξάρτητα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης (Ιδιώτες – Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δήμου κ.λ.π.)

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια