Το Αμύνταιο Γιόρτασε τα 108α Ελευθέρια του

Διαφορετικά γιόρτασε τα 108α ελευθέρια της από τον Οθωμανικό ζυγό η πόλη του Αμυνταίου,  σήμερα Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2020, λόγω των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας (covid-19).

Αρχικά τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτατου Αρχιμανδρίτη, π. Σεβαστιανού, εν συνεχεία οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης μεταφέρθηκαν στην Τ.Κ. Ροδώνα, όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μπιτάκη κ. Άνθιμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ροδώνα κ. Παρακευά Δημήτριο, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιαννάκη Βασίλειο, τους Εκπροσώπους του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ καθώς και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη χρονικά επέτειος πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στην Κέλλη και ακολούθησε αυτή του Αμυνταίου στις 6. Ενώ λόγω του lock down, ακυρώνονται οι αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Βεύη (7 Νοεμβρίου) τη Φλώρινα (8 Νοεμβρίου) και τις Πρέσπες (15 Νοεμβρίου).

 















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια