Ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας απαντά σε άρθρου του κ. Ρηγίνου Μέσσιου

Με έκπληξη μεγάλη διάβασα την δημοσιευμένη ανάρτηση στο blog Νέα Φλώρινα, του Ρηγίνου Μέσσιου, με τίτλο έλλειψη ενημέρωσης’’ όπου γίνεται αναφορά στο πρόσωπο μου. Θεωρώ ότι διακατέχεται από δόση υπερβολής και προφανώς, από έλλειψη ενημέρωσης, από τη μεριά του.

Αγαπητοί συμπολίτες της Φλώρινας, αν και δεν είναι στις προθέσεις μου, καθώς σπάνια απαντώ σε δημοσιεύματα, θεωρώ όμως θεσμική μου υποχρέωση, προς άρση των παρεξηγήσεων, να δώσω κάποιες πολύ εμπεριστατωμένες πληροφορίες και συγκεκριμένα:
  1. Κανείς δεν κρύβει σε κανέναν τίποτα και εκτιμώ ότι οι πολίτες της χώρας και αντίστοιχα της Φλώρινας, έχουν την πληροφόρηση που προβλέπεται να έχουν.
  2. Η κακή πληροφόρηση, είναι αυτή που δημιουργεί ψευδείς πληροφορίες και ενδεχομένως να δημιουργεί πανικό. Για το λόγο αυτό, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, η μόνη έγκυρη ενημέρωση, είναι αυτή που προέρχεται από τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ-Υπ. Υγείας-3η ΥΠΕ-ΕΚΑΒ).
  3. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε τα προσωπικά δεδομένα των συνανθρώπων μας, που έτυχε ή θα τύχουν να είναι φορείς του COVID-19. Δεν μπορεί ούτε οι πληροφορίες, ούτε η ιχνηλάτηση να γίνεται κατά το δοκούν του καθενός. Η πολιτεία μέσω του ΕΟΔΥ πράττει το καλύτερο δυνατό, με επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο.
  4. Άλλος ο ρόλος του Νομίατρου, άλλος του Διοικητή του Νοσοκομείου και δεν προσδιορίζει ο καθένας τις αρμοδιότητες αυτών των οργάνων, κατά προσωπική επιθυμία.
  5. Είναι γεγονός ότι η ΠΕ Φλώρινας κατά γενική ομολογία πήγε πολύ καλά και με ελάχιστα κρούσματα, γεγονός που αναδεικνύει τη σωστή τήρηση των μέτρων της ατομικής προστασίας από τους ίδιους τους πολίτες.
  6. Είναι επίσης ιδιαίτερη η συμβολή του Γ.Ν.Φ. Σε αυτόν τον αγώνα, όπου μέσα από τους ρόλους και αρμοδιότητες μας, επιτελέσαμε το καθήκον μας, τόσο σε θέματα ενημέρωσης, όσο και σε ζητήματα ιατρικής νοσηλείας και διαφυλάσσοντας τους πολίτες και το προσωπικό του Γ.Ν.Φ., από τυχόν ενδονοσοκομειακή διασπορά. Οι ρόλοι στο κράτος μας είναι διακριτοί. (άλλος του Γ.Ν.Φ., άλλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης, άλλος του ΕΟΔΥ κ.ο.κ) και οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Δεν είναι όλοι για όλα, αλλά ο καθένας στο αντικείμενο του.
  7. Ευθυνοφοβία δεν είναι να λειτουργεί κανείς με σειρά, τάξη και σεβασμό στους θεσμούς. Είναι οξύμωρο να γίνεται αναφορά για ευθυνοφοβία, όταν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος κοινωνικής και ατομικής ευθύνης. Το Νοσοκομείο ποτέ δεν ήταν ΄΄κτηματική΄΄ υπόθεση του καθενός και υπηρετούμε τη θέση αυτή με υψηλή επίγνωση ευθύνης και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να είμαστε διακριτικοί, μαχητικοί, αγωνιστές, ενίοτε φειδωλοί, με σεβασμό στους ρόλους μας.
  8. Θα συνιστούσα λοιπόν στον κ. Ρηγίνο πριν αρθρογραφήσει για οποιοδήποτε θέμα, να έχει καλύτερη ενημέρωση και κατ΄ ελάχιστον να μελετά τα Δελτία Τύπου του Νοσοκομείου.
Τέλος με την ευκαιρία του παρόντος προτρέπουμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας, στην τήρηση των οδηγιών που τίθενται επίσημα από την πολιτεία και να θυμούνται ότι πάντα στο Νοσοκομείο μας, θα υπάρχουν οι ΄΄υπερασπιστές και ΄΄μαχητές΄΄ της υγείας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος τους.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Κρατώ τούτο από τα γραπτά του διοικητή: «…η ΠΕ Φλώρινας κατά γενική ομολογία πήγε πολύ καλά και με ελάχιστα κρούσματα…» πόσα είναι στον αριθμό τα ελάχιστα κρούσματα 2,3 ή 10.
    Γιατί δεν κάνει ο διοικητής σαφή αναφορά στα κρούσματα με τον ακριβή αριθμό και αφήνει τον αναγνώστη να φανταστεί πόσα είναι τα ελάχιστα.

    Σπύρος Α. Ηλιάδης
    Δημοσιογράφος – Εκδότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας είπες τίποτε! Στο νόμο μας για μια ακόμη φορά συμβαίνει ότι συνέβαινε πάντα. Το δοκούν πολιτικώς, και όχι το ισχύειν νομίμως. Η; διαχεουσα παραφιλολογια και το ράδιο αρβύλα είναι αποτέλεσμα της δικής σας ανεπάρκειας. Ο κόσμος κοιμάται και σεις εξυπηρετεί ότι συμφέροντα για να μη θιγουν πρόσωπα και καταστάσεις. Καληνύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κακή πληροφόρηση, είναι αυτή που δημιουργεί ψευδείς πληροφορίες και ενδεχομένως να δημιουργεί πανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .