Τουρκική Ομάδα Ποδοσφαίρου με την Ονομασία Πρέσπα στην 4η Κατηγορία Σουηδίας


Η KSF Prespa Birlik είναι μια ένωση πολιτισμού και αθλητισμού που ιδρύθηκε το 1973 στο Μάλμε. Ο σύλλογος πήρε το όνομά του από τη λιμναία γεωγραφική περιοχή των Πρεσπών που αποτελεί τριεθνές σημείο.




Η λέξη "birlik" σημαίνει ενότητα στα Τουρκικά και υποδηλώνει την ενότητα των λαών με προγονικές ρίζες από την ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών που αποτέλεσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας ως το 1878.



Η Prespa Birlik παίζει επί του παρόντος στη Division 2 Södra , η οποία είναι η τέταρτη κατηγορία του Σουηδικού πρωταθλήματος, με έδρα το Μάλμε.



Ο σύλλογος δεν έχει εθνικιστικό - αλυτρωτικό χαρακτήρα, καθώς προσβλέπει στη δημιουργία κοινών αθλητικών αξιών μέσα από την ένταξη ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς, υπόβαθρα και θρησκείες.



Η KSF Prespa Birlik δεν είναι λοιπόν απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς στοχεύει στη διάδοση και διατήρηση θετικών αξιών, την αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού, τη μείωση της χρήσης ναρκωτικών και την αύξηση της ένταξης μεταξύ διαφορετικών ομάδων στην τοπική κοινωνία της Σουηδίας


Το επίσημο site του συλλόγου είναι:  http://www.prespabirlik.se/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τουρκική Ομάδα Ποδοσφαίρου με την Ονομασία Πρέσπα στην 4η Κατηγορία Σουηδίας
    Δια γραφεται = τουρκικη ομαδα= θα πρεπη να σκεφθη καποιο ςοτι δεν ειναι
    αληθές διοτι ειναι ομαδα κοσοβαρων με μειγμα αλβανων και τουρκων και η οποια
    ενισχυειται οικονομικά απο τους εκει τουρκους με ενδειξη αλληλεγγυης λόγω
    θρησκευματος αυτο ειναι ολο το παραμυθι της ομαδος Πρεσπα που γραφεται
    μφχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΒΜΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .