Αισιοδοξία απο τα μέτρα 3,5 δισ. που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Μηδενισμός προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πέντε μέτρα ύψους 3,5 δισ ευρώ. Συγκεκριμένα μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε:


Μέτρο Πρώτο: Μηδενισμό της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου λιγότερο από 35%. Μείωση προκαταβολής φόρου από 30 μέχρι 70%
σε επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου.

Μέτρο Δεύτερο: Τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δις ευρώ που θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις ακόμα και χωρίς ταμειακή μηχανή.

Μέτρο Τρίτο: Επιδότηση 60% των μισθών των εργαζομένων για Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Μέτρο Τέταρτο: Μηδενικές εργοδοτικές εισφορές για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο για επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μείωση τζίρου.
Μέτρο Πέμπτο: Επέκταση της αναστολής των συμβάσεων για εργαζομένους σε τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να λάβουν το μηνιαίο επίδομα των 534 ευρώ.
Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι η οικονομία στη φάση που βρισκόμαστε μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει είναι να αποτρέψουμε μια απότομη αύξηση της ανεργίας. Το Κράτος ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα. Αυτό θα έπρεπε να είναι η φαντασίωση κάθε κεντροαριστερής κυβέρνησης. Δεν συζητάμε ποιες είναι οι δεξιές, οι αριστερές λύσεις. Η προστασία απασχόλησης η πρώτη μας προτεραιότητα».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «μέχρι στιγμής ο μηχανισμός ΤΕΠΙΧ έχει ωφελήσει πάνω από 12.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περιμένουμε τα απολογιστικά στοιχεία για τα εγγυοδοτικά. Έχουμε την απαίτηση από τις τράπεζες να λειτουργήσουν αυτά τα εργαλεία. Το επιχείρημα ότι ο Έλληνας φορολογούμενος έχει ανακεφαλαιοποιήσει 3 φορές τις τράπεζες δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν σήμερα νέα γενιά κόκκινων δανείων. Άρα προφανώς θα υπάρξουν κριτήρια. Ομως έρχεται το κράτος να εγγυηθεί για να γίνει πιο εύκολη η χρηματοδότηση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια