ΟΗΕ: Κίνδυνος για έλλειψη τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω κορονοϊού


Όλο και πιο δυσοίωνα είναι τα νέα που έρχονται από τον ΟΗΕ.  Σύμφωνα με το Επισιτιστικό Σώμα του οργανισμού, μεσα σε ένα μήνα καταναλώθηκε το 54% των τροφίμων και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να παρουσιαστεί έλλειψη τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.


Από τη στιγμή που περισσότερο από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό συνθήκες εγκλεισμού, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του ιού, κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά πιθανό, καθως δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό. Επίσης οι εξαγωγές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, καθώς η μία μετά την άλλη χώρα κλείνουν τα σύνορά τους.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ελλείψεις θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές, το χειμώνα του 2020. Το ερώτημα είναι πώς μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν τα εργοστάσια και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις τροφίμων, παρέχοντας συγχρόνως καθεστώς ασφάλειας στους εργαζομένους τους;

Μία ακόμα κίνηση που θα συνέβαλε δραστικά στην αποφυγή μίας τέτοιας κρίσης είναι ο τρόπος που θα αντιδράσουν τα νοικοκυριά. Θα ήταν σημαντικό οι πολίτες να μην υποκύψουν στον πανικό και να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως τα έκαναν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Επιπλέον Καλό, θα ήταν τα νοικοκυριά να μην καταναλώνουν ασύστολα τις προμήθειες του σπιτιού, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήμα και παράλληλα να περιορίσουν την απομύξηση των αγαθών.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .