Χατζηδάκης απο το Αμύνταιο: Η κυβέρνηση θα περάσει με άνεση τον πήχη που έθεσε πάνω στον σχεδιασμό απολιγνιτοποίησης της περιοχής



Με αφορμή την απολιγνιτοποίηση που θα βιώσει άμεσα ο Δήμος Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της Π.Ε. Φλώρινας, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία του  υπουργού ΠΕΚΑ Κωστή Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, του πρόεδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση και των συνεργατών τους.


Ο κ. Χατζηδάκης. Χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες του σχεδίου απολιγνιτοποίησης, καθώς αυτό θα το πράξει σε λίγες ώρες στο συνεδριακό χώρο ΄΄Παντελίδης΄΄ στην Πτολεμαΐδα,  επανέλαβε στους φορείς της περιοχής ότι «η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Στόχος μας, ανέφερε ο κ Χατζηδάκης, είναι «να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Πολλοί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, όπως εταιριών που σχετίζονται με εργασίες στο χώρο της ΔΕΗ καθώς και εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρίες, ζήτησαν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής και παράταση στην λειτουργία των Ατμό Ηλεκτρικών μονάδων. 


Οι ανησυχίες των παρευρισκόμενων που αντιτίθεντο στη βίαιη-άμεση απολιγνιτοποίηση, εκφράστηκαν κυρίως στον κομμάτι της απασχόληση και οτι θα χαθούν ειδικότητες τεχνικών που χρειάστηκε χρόνος και χρήμα για να τις αφομοιωθούν, θα βρεθούν σε εργασιακό αδιέξοδο άνθρωποι που είτε έχουν επενδύσει στη παρουσία των μονάδων της ΔΕΗ είτε έχουν εισέλθει σε ένα τέτοιο ηλικιακό φάσμα που οι δυνατότητες ετεροαπασχόλησης και επανεξειδίκευσης είναι περιορισμένες. Ενώ δεν έλειψαν οι τοποθετήσεις προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων (Αναργύρων, Βαλτονέρων, Αχλάδας, είτε για τα προβλήματα που προκάλεσε η πολυετή εξορυκτική δραστηριότητα της ΔΕΗ, είτε για τις ζητήματα θέρμανσης και ξύλευσης. Ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι συμμερίζεται την ανησυχία των ανθρώπων της περιοχής, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός, καθώς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση θα περάσει με άνεση τον πήχη που έθεσε πάνω στον σχεδιασμό απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Νωρίτερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε το γραφικό οικισμό του Νυμφαίου και το καταφύγιο λύκου στις Αγραπιδιές. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό οικισμό δηλώνοντας ότι « έχει μια θαυμαστή τουριστική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ταυτόχρονα είναι και κέντρο της δραστηριότητας του "Αρκτούρου", της οικολογικής οργάνωσης που προστατεύει την αρκούδα». Σημείωσε επίσης ότι «με την επίσκεψη στο καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου θέλω να δείξω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ότι υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν του λιγνίτη, στον αγροτουρισμό, στην εναλλακτική γεωργία, στις υπηρεσίες. Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον». 

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ζητώ η δεξιά προοδευτικη μας παράταξη. Όπως τα είπαν οι υπουργαρες μας στην Δυτική Μακεδονία θα τρώμε με χρυσά κουταλιά, ενώ οι άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικά στην Εκάλη και το ψυχικό θα μας φτύνουν μην μας ματιαξουν. Η ανάπτυξη ερχεταιιιι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο απόλυτος εξευτελισμός, να σε αποκαλεί ανάξιο να εκπροσωπείς τους δημωτες σα δήμαρχος και το δραδυ να πας στη βασιλόπιτα, μπιτακι έγινες μπιτακουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΘΙΑΣΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .