Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για τη Μάχη της Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Φλώρινα, οι εκδηλώσεις τιμής στην ηρωική πάλη του ΔΣΕ, της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη Μάχη της Φλώρινας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας Θανάσης Χαστάς, ενώ στη συνέχεια η κεντρική ομιλία έγινε από την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Φλώρινας, με συνθήματα για την ηρωική πάλη των μαχητών του ΔΣΕ και την τιμημένη Ιστορία του Κόμματος, η οποία κατέληξε στο επιβλητικό μνημείο του ΚΚΕ για τη Μάχη της Φλώρινας. Εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με την τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν των μαχητών του ΔΣΕ που έδωσαν τη ζωή τους στη Μάχη της Φλώρινας και θάφτηκαν μαζικά στο χώρο του μνημείου, υπό το άκουσμα του «Πένθιμου Εμβατηρίου» και στη συνέχεια της Διεθνούς.

Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο ο Ζήσης Λυμπερίδης εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θανάσης Χαστάς εκ μέρους της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιωσηφίδης εκ μέρους της ΟΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Λουλούδια επίσης κατέθεσαν και μεμονωμένα πολλοί παρευρισκόμενοι, συγγενείς και απόγονοι των μαχητών του ΔΣΕ.

Νωρίτερα, στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε στην υποχρέωση του Κόμματος στη μελέτη και εξαγωγή συμπερασμάτων από την Ιστορία του, αλλά και τη στάση των αστικών επιτελείων απέναντι στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ και συνολικά της περιόδου 1940-50. Μετά από μια αναφορά στα βασικά συμπεράσματα της περιόδου και το πώς αυτά συνδέονται με τις σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις, αναφέρθηκε στο πώς ο αγώνας αυτός εμπνέει και διδάσκει στο σήμερα τους κομμουνιστές, στις σύνθετες συνθήκες που το Κόμμα καλείται να δώσει έναν «ενιαίο και αδιαίρετο αγώνα συνολικό για το βιοτικό επίπεδο, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, με την πάλη κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια