Κορωνοϊός: Ασκήση ετοιμότητας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας σχετικά με την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού 2019-nCoV πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων του ΕΚΑΒ αλλά και των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.



Το σενάριο αφορούσε τον πλήρη έλεγχο και τον επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτων περιστατικών κοροναϊού 2019-nCoV, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ καθώς και την υποδοχή τους από τα εκάστοτε Νοσοκομεία Αναφοράς.

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα ζευγάρι ταξίδεψε από την Κίνα στην Ελλάδα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Στον πρώτο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε κατά την είσοδό του στη χώρα, δεν είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού 2019-nCoV. Το ζευγάρι, 48 ώρες μετά την άφιξή του, εμφάνισε κάποια πρώτα συμπτώματα που έκρινε πως μοιάζουν με αυτά του κοροναϊού 2019-nCoV. Άμεσα εκλήθη το ΕΚΑΒ το οποίο, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες διακομιδής ύποπτων περιστατικών κοροναϊού 2019-nCoV, μετέφερε τους δύο ασθενείς στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί αντιμετώπισης από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του κάθε νοσοκομείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια