Δήλωση Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη

Πρόσφατα τόσο ο Δήμος Αμυνταίου, όσο και εγώ προσωπικά, γίναμε αποδέκτες δηλώσεων και κατευθυντήριων οδηγιών για την λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν την διοίκηση και την στρατηγική επενδυτική των δημοτικών μας επιχειρήσεων.


Αφενός τέτοιου τύπου δηλώσεις, όταν γίνονται από δημόσια πρόσωπα, είναι λανθασμένες και θέλω να πιστεύω οφείλονται σε ελλιπή ενημέρωση, αφετέρου ως επικεφαλής της παρούσης Δημοτικής Αρχής δηλώνω με πλήρη ευσυνειδησία ότι δεν με πτοούν και με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.

Στην θέση αυτή εκλέχτηκα για να υπηρετήσω με Διαφάνεια τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας, πάντα με γνώμονα την Νομιμότητα στην οποία συμπεριλαμβάνεται η υποχρέωση συμμόρφωσης και σεβασμού στις αποφάσεις, και μόνο σε αυτές, των εντεταλμένων οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης.

Στις εκλογικές διαδικασίες όλοι και όλες μας κάνουμε τις επιλογές μας με κριτήριο την καταλληλόλητα αυτών που θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο  στο θεσμό για τον οποίο διεκδικούν την ψήφο μας, την ψήφο όλου του εκλογικού σώματος. Είμαι σίγουρος ότι, αυτό ήταν το κριτήριο στήριξης  για την θέση του Δημάρχου Αμυνταίου στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές από τους ψηφοφόρους του Δήμου μας, ανώνυμους και επώνυμους, εκτιμώντας προφανώς την μέχρι τώρα παρουσία μου στα κοινά και τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Οι αρχές αυτές πιστεύω ακράδαντα, βρίσκουν σύμφωνους και  εκφράζουν τόσο τον αξιότιμο υπουργό κ. Γεωργιάδη, όσο θέλω να πιστεύω, και τον π. Δήμαρχο κ. Ιωσηφίδη, μαζί με την κοινή αγωνία μας για την ορθολογική αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας που θα αποφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Κάθε άλλης μορφής σχέση, η οποία δεν έχει ως γνώμονα τη Νομιμότητα και την Διαφάνεια, θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και ουδέποτε συμμέτοχους ή και συνένοχους με αυτή.

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. Πες αλεύρι. Η νομιμοτητα σε γυρευει. Κατα αρχήν θα πρέπει να ζητήσεις συγγνωμη απο Τσιρωνη και Αδωνι γιατι οπως θα εχεις ηδη πληροφορηθεί μάλλον ειχες κανει "λαθος" περι αυτου που νομιζες εσυ ως νομιμότητα. Τωρα αρχιζει. Και μια συγγνωμη θα σε βοηθησει. Αλλα σε μπερεδεψε ο ροφός (ψάρι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαγαλε θες καφε; λεει το παιδικο τραγουδακι. . . Οι ελεγκτες να δεις ποσα συγνωμη θα μαζεψουν!!!! Και στην τελικη εξηγησε μας το λαθος γιατι μαλλον εμεις οι κουτοι δεν το εντοπιζουμε στα λεγομενα ως τωρα.

      Διαγραφή
    2. Μην βιαζεσαι. Κυριακη ειναι. Βλεπεις ο Μπιτακης να βιαζεται να ενημερωσει για τις αποφασεις περι "Νομιμοτητας".
      Και να δουμε τι θα πουν και οι Ελεγκτες και για ποιον. Και το αναφερω γιατι το 2014-2019 εγιναν ψιλοεγκλήματα και ειναι χρεος του Μπιτακη να ενημερωσει. Μηπως οχι;

      Διαγραφή
  2. Σε συνεχεια προηγούμενου μηνύματος. Πρόσεχε τι εύχεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε να λέμε και αλήθειες μεταξύ μας δεν εκλέχθηκες μόνος σου σε βγάλανε δήμαρχο ο Ιωσηφίδης και οι δικοί του άνθρωποι που σε σε στηρίξανε και το λέω αυτό επειδή μιλάς για διαφάνεια όχι μόνο να λέμε ότι μας συμφέρει. Λες ότι σε αφήνουν αδιάφορο οι διάφορες τακτικές δεν σε άφηναν όμως αδιάφορο στην περίοδο των εκλογών. Αυτά τα ολίγα είχα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο που θα πω είναι ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κωλοτούμπα πάει σύννεφο πόσο μικρός δείχνεις στα μάτια των δημοτών δημαρχείου λες και σε βγάλαν μόνον αυτοί και πρέπει να υπακουσεις στον εκφοβισμό τους. Άντε ξανααλαξετους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά ο κ. Μιχελάκης, ΈΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Μπιτάκη δεν σου τα ειπε καλά περί νομιμοτητας. Φαίνεται οι συναγρίδες που σας έφερνε ο Ραΐλος και τρώγατε στην Πτολεμαΐδα σας κάθησαν βαριες και τον μπέρδεψαν... βαρύ ψάρι η συναγρίδα άντε και καλή χώνεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είναι ο ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ ο Άντρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανδρέας όχι άνδρας. Λάθος πληκτρολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπητάκι τι θέλεις να μας πεις ότι εξελέγη μόνος σου για την ικανότητα σου για το ήθος σου για την αποτελεσματικότητα σου διότι σε ήξερε πολύ καλά η κοινωνία καφέ Δεν είχες ποιοι τόσα χρόνια στο Αμύνταιο Κανείς δεν σε ήξερε στα πέριξ των χωριών είναι μυστικό ότι σε έβγαλε η ομάδα Ιωσηφίδη Ποιον κοροϊδεύεις Συμφωνώ να τηρηθεί η νομιμότητα Αυτό είναι το μείζον της δημοκρατίας Αλλά σήμερα μαθαίνω ότι το εργοστάσιο δεν πάει καλά διότι έμαθα ότι έφερες διευθυντή έναν κασέρι που είναι συνέταιρος του Ραιλοπουλου που είναι συνέταιρος δικός σου αυτά είναι απαράδεκτα αν Συμβαίνουν και από ότι γνωρίζω έτσι είναι Για αυτό το λόγο Κοίτα να τα μαζέψεις τα πράγματα γιατί δεν σε βλέπω καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κύριε Μπητάκη σίγουρα η νομιμότητα στη δημοκρατία είναι το μείζον όμως δεν μπορεί να μας κοροϊδεύετε και όλους ότι ο λαός σας εξέλεξε δήμαρχο διότι σας γνώριζε διότι ήσασταν ηθικός διότι ήσασταν προοδευτικός διότι είσαστε ικανός και δεν βοήθησε ούτε η ομάδα Ιωσηφίδη Ούτε ακόμα και ο υπουργός κ Άδωνις όλοι γνωρίζουν στο Αμύνταιο πως έχετε εκλεγεί και βέβαια όλοι ακούσαμε σημαία είχατε το εργοστάσιο του ξινού νερού τώρα γιατί παρενέβησαν άλλα πρόσωπα από ότι ακούω τουλάχιστον όπως ο κύριος Ραιλοπουλος από Πτολεμαΐδα γνωστός στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας και βάλατε διευθυντή στο εργοστάσιο τον κύριο Κασερακι έναν παππού από ότι λένε οι εργάτες που δεν καταλαβαίνει τίποτα που ο κύριος Κασερακης είναι συνέταιρος του κυρίου Ραιλοπουλουπου ο κύριος Ραιλοπουλος είναι συνέταιρος δικό σας κύριε Μπιτακη όλα αυτά Μας ακούγονται περίεργα και βέβαια δεν κάνετε το αυτονόητο αυτό που λέγατε προεκλογικά θα πράξετε ότι έκανε και υπέγραψε ο κύριος Θεοδωριδης βγάλτε Λοιπόν τα χαρτιά στη δημοσιότητα και πράξτε ότι λέγατε προεκλογικά και από εκεί και πέρα να τελειώνει εδώ ιστορία διότι ο δήμος έχει προβλήματα εσείς ασχολείστε μόνο με το ξινό νερό τόσο μεγάλη πίτα βλέπετε εκεί Και βέβαια η αχαριστία είναι κακό πράγμα κύριε μπιτάκι να διώχνετε όλους αυτούς που σας στήριξα και να παίρνετε όλους τους αντιπάλους μου λέγανε πάρα πολλά εις βάρος σας επίθετα ανεπίτρεπτα Άρα τα υιοθετείται αυτά που λέγαμε για εσάς εφόσον Σήμερα τους έχετε μαζί σας και τους εμπιστεύεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τότε που αναλαβατε το μόνο που κάνατε ήταν να αυξήσετε τα δημοτικά τέλη,τα τέλη τηλεθερμανσης και να τα κάνετε μπαχαλο με το εργαστασιο ξινου νερού και φταιτε εσείς γιατί ξερατε πολύ καλά γιατί σας στήριξε προεκλογικα ο Ιωσήφιδης και ξερατε τι ρόλο θα παιζανε και τα γιουσουφακια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που είναι κ. Μπιτάκη τα επιστρεφόμενα -30% που μας τάξατε ότι θα μπουν στι επόμενι λογαριασμό? Γιατι ο δικός μου ήρθε και δεν είδα τίποτα. Ψέματα για άλλη μια φορά . Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα δήμαρχε ψέματα ψέματα και μόνο ψέματα , κρίμα αλλά η αλήθεια θα φανεί κάποια στιγμή και η αλήθεια πονάει και πονάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μηπως θα πρεπει να αρχισεις να σκεφετεσαι την παραιτηση; Σε ποιον θα ζητησεις τωρα βοηθεια για την μεταλιγνιτικη μεταβαση; Απο τον Αραιλοπουλο ή απο τον Αδωνι; Ειλικρινά απορρω με το Αμυνταιο που σε ψηφισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xθες ή προχθές σ ένα καφέ άκουγα τον Γιώσκο να λέει διάφορα κατηγορόντας τον Ιωσηφίδη και τον Τσιρώνη. Είχα μεγάλη απορία γιατί; καθώς ήξερα ότι ειναι φίλος τόσο του Ιωσηφίδη όσο και του Τσιρώνη μέχρι που βρήκα αυτό στο ίντερνετ
    "η ΚΥΑ Χαρίτση–Χουλιαράκη τον Οκτώβριο καθόρισε τις αποδοχές των Αιρετών, εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς νόμους 4051/2012 και 4093/2012, περιείχε δε και διάταξη για τους Γ.Γ. Δήμων, ως εξής:

    «δ) Οι αποδοχές που δικαιούνται να εισπράττουν οι Γ.Γ. των Δήμων, καθορίζονται ως ποσοστό 65% επί της αντιμισθίας του οικείου Δημάρχου.  Οι μηνιαίες αποδοχές των προαναφερόμενων Γ.Γ., σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.  Πέραν των ανωτέρω αποδοχών, στους εν λόγω Γ.Γ. καταβάλλεται και η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις».

    Η διατύπωση γέννησε την απορία: Ποιο είναι το minimum αποδοχών; Tι εννοούσαν οι Υπουργοί όταν έγραψαν ότι “δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού”; Ποια επιδόματα περιλαμβάνονται;
    το ΓΛΚ δεν έκλεισε οριστικά το θέμα, “πετώντας το μπαλάκι” και στο ΥΠΕΣ «για τυχόν αντίθετες απόψεις».

    Ειδικότερα, απαντά:

    « (…) Οι υπάλληλοι 1ου βαθμού λαμβάνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.9 του ν.4354/2015 βασικό μισθό 1960 €  ΚΑΙ  επίδομα θέσης ευθύνης 600 €."
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ. "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ"... Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΠΙΤΑΚΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ. ΣΩΣΤΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον 1.59
    Μήπως μπορείς να μου πεις τί ακριβώς έλεγα γιατί εγώ έλειπα;;;
    Σου είναι εύκολο να μου πεις το όνομα σου για να μπορέσουμε να βρεθούμε για να μου τα εξηγήσεις καλύτερα αυτά που υποτίθεται έλεγα;;;
    Από λάσπη καλά τα πας, από σοβάντισμα δεν ξέρω!!!!!
    ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .