Βόρεια Μακεδονία: Γυναίκα που ταξίδεψε στην Ιταλία το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού…Ανησυχία στη Φλώρινα


Η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα.

«Η ασθενής βρέθηκε θετική στον κοροναϊό… Είναι η πρώτη ασθενής στη Βόρεια Μακεδονία που βρίσκεται θετική σε αυτόν τον παθογόνο παράγοντα», είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.


Η γυναίκα, η οποία ζήτησε ιατρική βοήθεια νωρίς το πρωί σήμερα, επέστρεψε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία από την Ιταλία, με ένα βανάκι. Όλοι οι άλλοι επιβάτες του οχήματος υποβάλλονται επίσης σε εξετάσεις, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει μεταδώσει τον ιό.

Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία στους κατοίκους της Φλώρινας, καθώς οι εκατέρωθεν μετακινήσεις των πολιτών της Ελλάδος και της Β. Μακεδονίας είναι καθημερινή.

Ως εκ τούτου εξετάζεται το σενάριο να υπάρξουν έλεγχοι στα σημεία εισόδου, με ειδικά σκάνερ θερμότητας, για να περιορίσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα, πανικός κατέλαβε τους κατοίκους της χώρας, που έσπευσαν να εφοδιαστούν με είδη πρώτης ανάγκης (μάσκες , απολυμαντικά και τρόφιμα μακράς διαρκείας), αδειάζοντας τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς υπάρχει φόβος ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, θα περιοριστούν οι εισαγωγές και οι εσωτερικές μετακινήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται την εμφάνιση φαινομένων αισχροκέρδειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια