Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα - 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Στη λίστα των χωρών με επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού μπήκε σήμερα Τετάρτη (26/02) και η Ελλάδα.

Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.


Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα απο το Υπουργείο Υγείας, οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Βρίσκεται σε απομόνωση ενώ σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση πριν από λίγα λεπτά στο υπουργείο Υγείας, η μορφή του ιού είναι ήπια και η ασθενής δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για το πρώτο θετικό δείγμα κοροναϊού στην Ελλάδα, η οποία μπαίνει πλέον στη λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κοροναϊού.

Ύποπτο κρούσμα στην Κέρκυρα

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρεται ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία.
Τον 51χρονο παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προκειμένου να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο, που είχε συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετείχουν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο υπουργός Υγείας πρόκειται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια