Μπλόκα και συλλαλητήρια από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας


«Αξίζει να βγούμε να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον μας. Ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του αγώνα». Με αυτό το μήνυμα αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.



Στη Θεσσαλία, αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα από τη Δευτέρα 27 Γενάρη σε κομβικά σημεία στους νομούς της περιφέρειας, όπως, για παράδειγμα, στον κόμβο του Ε65, στην έξοδο του Τυρνάβου που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.


Στο Αμύνταιο, οι αγρότες της περιοχής θα αύριο Δευτέρα 27 Γενάρη θα λάβουν την απόφαση για τους τρόπους με τους οποίους θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Σε περίπτωση που λάβουν απόφαση να στήσουν μπλόγκα, αυτό θα πραγματοποιηθούν Εθνική Οδό Φλώρινας- Έδεσσας στον κόμβο του Αντιγόνου.


Στην Αργολίδα, οι αγρότες καλούν σε συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα σήμερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Αγίας Τριάδας. Στην Άρτα, οι αγρότες καλούν τους συναδέλφους τους να βγάλουν από σήμερα τα τρακτέρ στη Γέφυρα της Άρτας, ενώ διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη 28 Γενάρη στις 12 στην κεντρική πλατεία. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Γενάρη στις 11πμ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.


Στην Κατερίνη, διοργανώνεται κινητοποίηση για την Τετάρτη 29 Γενάρη και ώρα 11πμ., έξω από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Στις 29 του μήνα, αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Επίσης, αγρότες θα συγκεντρωθούν την ίδια ημέρα , στις 11πμ., στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου στον Πύργο


Στις 30 Γενάρη, κινητοποίηση διοργανώνεται από τους αγρότες της Κέρκυρας, έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, από τους αγρότες της Λέσβου στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στην πλατεία ΙΚΑ. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9πμ. έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.


Στις 31 Γενάρη, αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο των Μαντρών, στο Ρέθυμνο.

«Agrotica» συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Πέραν των μπλόκων, σημαντικός σταθμός στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ. στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι με συνελεύσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις σε χωριά, οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 28 Γενάρη και ώρα στις 11.30 πμ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια