Τηρήθηκε το έθιμο «Τσίρι Βάρβαρα» στο Αμύνταιο




Παρα τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και επισκέφτηκε τη Τρίτη (3/12) το Αμυνταίο, όπου αναβίωσε, παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, το πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα».



Παραδοσιακοί ήχοι γέμισαν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου, ενώ στην ατμόσφαιρα κυριαρχούσε η μυρωδιά του ξύλου, εισάγοντάς επισκέπτες και γηγενείς στο πνεύμα της ημέρας.



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρές και μεγάλες φωτιές άναψαν στις γειτονιές του Αμυνταίου, απο παρέες μικρών και μεγάλων, δίνοντας το δικό τους στίγμα.


Το βράδυ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το άναμμα της πρώτης φωτιάς στις 20:30 μ.μ. στην αλάνα (έναντι Συρίλλα), στο δρόμο προς Φλώρινα, όπου ο Δήμος Αμυνταίου προσέφερε τοπικό κρασί,  φασολάδα, λουκουμάδες, καθώς και εδέσματα και γλυκά που ετοίμασαν οι σύλλογοι της περιοχής.


Η δεύτερη και μεγαλύτερη φωτιά άναψε στην αλάνα, στο «παλιό Αμύνταιο»  στις 24:00μ.μ., με τις φλόγες να ζεσταίνουν τις καρδιές και να φωτίζουν τα πρόσωπα των παρευσκομένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια