Με τη δέουσα επισημότητα το Αμύνταιο τίμησε την 107η επέτειο απελευθέρωσης του από τον Τουρκικό ζυγό



Μέσα σε κλίμα λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην πόλη του Αμυνταίου, εκδηλώσεις, επί τη εορτή της 107ης Επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικο ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019 με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Στη συνέχεια ακολούθησε επίσημη πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.



Στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος και οι επίσημοι προσκεκλημένοι μετέβησαν στο ηρώο της τοπικής κοινότητας Ροδώνα, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον από τον Αξιωματικό Στρατού Ξηράς κ. Γεώργιο Μυλωνά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη, τους Βουλευτές Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη και Θεοπίστη Πέρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδώνα κ. Δημήτριος Παρασκευάς, τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, φορείς και συλλόγους.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των πεζοπόρων μαθητικών, στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων σε άψογους σχηματισμούς, υπό το ακούσμα εμβατηρίων της στρατιωτικής μπάντας και το θερμό χειροκρότημα των δημοτών που κατέκλυσαν την οδό Τρύφωνα Χατζή στο Αμύνταιο. 



Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια