Ενα ιστορικό γεγονός!

Ο π. Ευδόκιμος, μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευης Μηλοχωρίου Πτολεμαΐδος από το 1992, αναγκάστηκε να φύγει ή εκδιώχθηκε (το ίδιο ειναι) από τους αποτειχισμένους πατέρες της Μονης!!!

 

Επειδή γνωρίζω το πρόσωπο, την αγιότητα του βίου του, την δια Χριστόν σαλότητά του κλπ., αισθάνομαι την ανάγκη να πάω στο Αίγιο, όπου ειναι το πατρικό του και διαμένει προσωρινά, και να του προτείνω να έρθει στην Ιερά Μητρόπολη όπου ειμαι ιερέας.
 

Φυσικά, αν μου πει πως θα μείνει στην εκει Ιερά Μητρόπολη ή κάπου αλλου, θα του ευχηθω "καλή συνέχεια", όπως ειναι της μόδας να εύχονται στις μέρες μας.
 

Μνήσθητι, Κύριε, του δούλου σου Ευδοκίμου Μοναχου και δείξ' του την οδό εν η πορεύσηται.
 

Συγχώρησον και τους πατέρας της Ιερας Μονης Αγίας Παρασκευης, οι οποίοι δεν φάνηκαν άξιοι να κρατήσουν έναν "καθαρό Ισραηλίτη εν ω δόλος ουκ εστι".
 

και ένα ανέκδοτο: όταν τηλεφώνησα σήμερα (11-8-2019) στη μητέρα του π. Ευδοκίμου να μάθω νέα του, με ρώτησε "μήπως εισαι αποτυχημένος (αποτειχισμένος ήθελε να πει) κι εσύ;"

Απο 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .